Merkur, planeta komunikacije, 23. februara ulazi u Ribe, gde će se zadržati do 10. marta. Merkur u Ribama najviše će odgovarati Ribama, Rakovima i Škorpijama.

Merkur u Ribama je astrološka pozicija Merkura, planete komunikacije, razmišljanja i intelekta, smeštena u znaku Riba. Ova pozicija kombinuje energiju Merkura, koja je analitička, racionalna i brza, s emocionalnom, intuitivnom i suptilnom prirodom Riba.

Intuicija nad logikom

Osobe s ovom pozicijom Merkura sklonije su oslanjanju na intuiciju i unutrašnje osećaje nego na čiste logičke zaključke. Njihov način razmišljanja može biti duboko intuitivan i suptilan.

Empatija

Merkur u Ribama donosi sa sobom visok nivo empatije i saosećanja prema drugima. 

Maštovitost

Ova pozicija podstiče maštovitost i kreativnost u načinu razmišljanja. Osobe s Merkurom u Ribama mogu imati izraženu umetničku crtu, pa su skloni izražavanju svojih misli kroz umetnost.

Foto: Shutterstock

 

Nejasnoća i konfuzija

Pošto su Ribe povezane s nejasnoćom i konfuzijom, Merkur u ovom znaku može dovesti do poteškoća u jasnom izražavanju misli ili u preciznoj komunikaciji. Osobe s ovom pozicijom mogu biti sklonije zaboravu ili gubitku fokusa.

Osetljivost na okolinu

Merkur u Ribama je osetljiv na energije okoline i može lako apsorbovati atmosferu i emocije ljudi oko sebe. To može rezultirati potrebom za povremenim povlačenjem kako bi se zaštitili od prekomerne stimulacije.

Duševna dubina

Ova pozicija Merkura često dovodi do dubokog razmišljanja o duhovnim temama. Osobe s Merkurom u Ribama mogu biti vrlo introspektivne i sklone bavljenju pitanjima smisla i svrhe života.

Merkur u Ribama donosi kombinaciju praktičnosti i osećajnosti, a osobe s ovom pozicijom često imaju bogat unutarašnji svet i dar za intuitivnu komunikaciju.


2 horoskopska znaka neće znati šta će sa parama u narednom periodu! Zvezde su na njihovoj strani

sledeća vest

Originalni tekst