(Beta) – Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor, kandidat za specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, priprema nacrt plana za njegov nastavak, preneo je danas crnogorski list Vijesti na svom portalu.

„U kontekstu njegove kandidature za posebnog izaslanika EU za dijalog Beograd-Priština, Borut Pahor radi na pripremi drafta nacrta za dalje uspešno sprovođenja dijaloga, koji je nažalost zastao“, potvrdila je za Vijesti Pahorova portparolka Spela Vovk.

Prema njenim rečima, pre završetka nacrta, Pahor želi da se konsultuje sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom, članicama EU i predstavnicima država Kvinte, koju čine Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i SAD.

Uz podršku premijera Roberta Goloba i šefice diplomatije Slovenije Tanje Fajon, Borut Pahor je kandidat Slovenije za specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, čime bi nasledio Miroslava Lajčaka koji ove godine odlazi na novu funkciju ambasadora EU u Švajcarskoj.

Post Views: 17

Originalni tekst