Alen Slavica svojim baladama i glasom žario je i palio nekadašnjom Jugoslavijom.

Sa 13 godina osvaja prvo mjesto na takmičenju „Prvi glas Karlovca“ u svom rodnom gradu. Ubrzo potom snima svoj prvi album pod nazivom „Alen 1“, a za njim i drugi „Alen 2“.

Osamdesetih godina imao je veliki broj hitova, ali je definitivno najpoznatiji “Dao sam ti dušu“. Osim što ga je ova pjesma proslavila, istoimeni album je prodat u platinastom tiražu.

“Što se tiče samog pjevanja, znam samo da je to u meni od kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pjesmom čitav razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pjevač“, napisao je u svojoj autobiografskoj knjizi „Životni autoput“ koju je 2014. godine posvetio ćerki Emi.

“Ideju o pisanju knjige imam već godinama. Konačno, donio sam odluku da podijelim sa čitaocima razne susrete, dogodovštine, osvrt na muzičku karijeru, život u Kanadi, Americi i naravno, djetinjstvo u rodnom Karlovcu”, izjavio je Alen Slavica, prenosi Puls.

Malo je poznato da je pjesmu “Ludujem“ prvi otpjevao upravo Alen, iako je prerada ove pjesme proslavila Dženana Lončarevića.

Alen Slavica veoma je aktivan na Instagramu i često objavljuje fotografije kako privatne, tako i sa nastupa, a trenutno sa suprugom Sandrom i ćerkom Emom živi u Americi.

(Express / CDM)

Originalni tekst