DENVER je na dobrom putu da počisti Lejkerse u prvoj plej-of rundi i čini se da neće dugo čekati protivnika u polufinalu Zapadne konferencije.

ГОБЕР ИЗАЗИВА ЈОКИЋА: Извесни дуели Минесоте и Денвера у полуфиналу Запада

FOTO: Tanjug/AP

Minesota dominira u duelima sa Finiksom, prethodne noći slavila je i u prvom meču u Arizoni (126:109) za vođstvo u seriji 3:0.

Imajući na umu da se nijedan tim u istoriji nije na kraju radovao posle takvog zaostatka, sa izvesnošću se može najaviti okršaji Nikole Jokića, Džamala Mareja i Erona Gordona sa jedne strane, Rudija Gobera, Entonija Edvardsa i Karla Entonija Taunsa sa druge.

Prednost domaćeg terena imaće Nagetsi, koji su u foto-finišu regularnog dela sezone završili na drugom mestu, ispred Vulvsa. Značajan adut u ruci aktuelnog šampiona, s obzirom na to da su u četiri međusobna susreta ove sezone obe pobede ostvario u svojoj „Bol areni“. Minesota je pred domaćom publikom lako stigla do dva trijumfa (111:98 i 110:89).

Jokić je u borbama sa „vukovima“ više gledao ka košu nego inače, u te četiri utakmice beležio je 33,2 poena, što je znatno iznad njegovog sezonskog proseka. Skokovi su bili otprilike u ravni sa prosekom (11,7), asistencije znatno ispod (4,2), što je i logično imajući u vidu Džokerove košgeterske učinke u duelima sa Minesotom.

NBA plej-of

ISTOK: Boston – Majami 1:1 u pobedama, Filadelfija – Njujork 1:2, Indijana – Milvoki 121:118 (Tarner 29 – Midlton 42) – 2:1, Orlando – Klivlend 1:2.

ZAPAD: Oklahoma – Nju Orleans 2:0, Denver – L. A. Lejkers 3:0, Finiks – Minesota 109:126 (Bil 28, Durent 25 – Edvards 36, Gober 19) – 0:3, Dalas – L. A. Klipers 101:90 (Dončić 22, Irving 21 – Harden 21, Pauel 21) – 2:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst