Trenutno omiljena regionalna zvijezda Aleksandra Prijović održala je prvi od tri koncerta u Areni Varaždin i svojoj vjernoj publici priredila noć za pamćenje.

“Ja sam prvi put u ovom gradu. Želim vam se prvo zahvaliti što ste došli večeras i što ću pjevati za vas tri dana. Želim da ovo bude svima nama divna uspomena”, poručila je Prijović na koncertu.

Koncert je, tradicionalno započela pjesmom “Za nas kasno je” i stihovima “Od istoka do zapada” po kojima je ova turneja dobila ime.

Hitovi su se samo nizati, a dok je pjevala jednu od svojih najljepših balada “Sve po starom”, Aleksandra se obratila suprugu, koji je autor velikog broja njenih pjesama.

“Vidiš li Filipe, kako ovdje u Varaždinu vole tvoje pjesme…”, rekla je.

“Kada me budu pitali kakva je publika u Varaždinu, reći ću da je emotivna kao i ja. Posebno mi je drago što volite balade i što ste toliko emotivni. Volim vas”, poručila je Prijović.

Na pozornici joj se pridružila koleginica Slavica Ćukteraš, čije pjesme Aleksandru vežu za lijepe uspomene.

“Rado sam je slušala kada sam bila mala i uvijek su mi najdraže te pjesme koje me vežu za djetinjstvo. Mnogi imaju godine karijere iza sebe, ali ne tako često i hitove koliko ti imaš. Hvala ti što si večeras s nama”, rekla je svojoj gošći.

(Express / CDM)

Originalni tekst