Nakon što je Sara Ćirković postala šampionka Evrope u boksu, još dve Srpkinje su učinile isto na Evropskom prvenstvu u Beogradu – a Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova nisu krile oduševljenje zbog podviga.

ЕВРОПСКО ЗЛАТО ПОСВЕТИЛА ПРЕМИНУЛОЈ МАМИ! Потресне сцене  након што су три Српкиње постале шампионке Европе у боксу

FOTO: BsS / Emilija Jovanović

U kateogriji do 60 kilograma nosilac norme za Olimpijske igre za Srbiju Natalija Šadrina, koja je u polufinalu deklasirala aktuelnu svetsku i olimpijsku šampionku Irkinju Keli En Harignton, u borbi za zlato protiv Ruskinje Nune Asatrian pokazala je da je devojka zlatnih ruku, da ima srce heroja. Iskovala je drugo zlato za Srbiju na šampionatu Evrope 2024. u hali „Aleksandar Nikolić“ i pobedu posvetila preminuloj majci.

„Ovo prvenstvo je bilo veoma izazovno za mene i sustretala sam se sa veoma iskusnim bokserkama. Protivnica u finalu je bila veoma zahtevna, ali zahvaljujućo svojom dobrom taktikom uspela sam da je pobedim. Ovu pobedu posvećujem svojoj majci koja više nije sa nama. Želim da se prisetim trenutaka kada me je ona bodrila i podržavala. Sledeći cilj su Olimpijske igre, za koje se pripremam“, rekla je zlatna Natalija Šadrina. 

Natalija Šadrina i njena suparnica u finalu Evropskog prvenstva u boksu, Nune Asatrijan / FOTO: BSS / Emilija Jovanović

Treće zlato Srbije na Evropskom prvenstvu za seniorske i seniore u Beogradu iskovala je nežna, ali nemilosrdna ratnica ringa, 21-godišnja Kristina Kuluhova.

U kategoriji do 63kg rukavice je ukrstila sa Ruskinjom Elenom Babičevom i osvojila najsjajnije odličje.

Kristina Kuluhova / FOTO: BsS / Emilija Jovanović

 „Još uvek nisam svesna šta se desilo, borba je bila zaniljiva i teška. Bilo je dosta naporno, ali uspela sam da se izborim. Prva borba na prvenstvu mi je bila najteža jer sam je dugo čekala i bila mi je najstresnija. Nadam se da u budućnosti od mene možete očekivati samo pobede. Veoma mi je značila podrška publike na ovom meču“, zaključila je Kuluhova.

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst