LENS dočekuje Strazbur u 21. kolu francuske Lige jedan. Utakmica se igra od 17 časova na stadionu „Boljar-Deleli“.

ЛЕНС ДРЖИ КОРАК ЗА МЕСТО У ЕВРОПИ: Тренер Стразбура верује млађим снагама, али то је двосекли мач

Foto Profimedia

„Zlatno-crveni“ su dvema prvenstvenim pobedama prekinuli niz od tri poraza u svim takmičenjima. Rivali koje su pobedili (Tuluza i Nant) ne mogu po kvalitetu da se mere sa trima ekipama od kojih su izgubili (Pari Sen Žermen i Nica u prvenstvu, Monako u Kupu), ali to se ne računa nego šest bodova kojima se Lens zadržao u borbi za jedno od mesta koje vode u evro-kupove naredne jeseni.

Zanimljivo je da su obe prvenstvene pobede došle na strani, dok kod kuće Lens čeka na prvenstveni trijumf od sredine decembra kada je sa 2:0 savladao ekipu Remsa. Inače, Lens igra prilično ujednačeno kod kuće i na strani, u prvenstvu je odnos bodova 17: 15.

Lensu sasvim lepo ide i ove sezone u Evropi gde je trećim mestom u grupi Lige šampiona obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Za razliku od Lensa, Strazbur ne igra u Evropi ni ove, a teško da će to pravo izboriti i sledeće sezone, ali je, opet za razliku od današnjeg rivala, još u konkurenciji u Kupu Francuske gde je protekle sedmice savladao Avr. Pre toga, u prvenstvu je izgubio od Pari Sen Žermena. U toj utakmici trener Patrik Vijera izveo je jedan od najmlađih timova u istoriji Lige 1 i najmlađi u poslednje skoro tri sezone, pošto je „svecima“ suprotstavio 11 igrača sa prosekom od 22, 8 godina.

Naravno, igranje sa velikim brojem neiskusnih igrača uvek je mač sa dve oštrice, jer postoji opasnost od pada koncentracije i upadanja u vatru za svaku sitnicu. 

Inače je to bio jedini poraz Strazbura u poslednjih 10 utakmica tako da je ekipa sada, doduše samo za jedan bod, bliža plasmanu u evro-kupove, nego ispadanju iz lige, mada su obe opcije trenutno daleko od realne.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst