(Beta-AFP) – Ruski istražni komitet saopštio je da je uhapšena još jedna osoba osumnjičena za učestvovanje u finansiranju napada na „Krokus siti hol“ u Moskvi, i da upravo to hapšenje upućuje da su napadači imali „veze sa ukrajinskim nacionalistima“.

„Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima“, saopštio je istražni komitet Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je 25. marta da su napadači koji su u koncertnoj dvorani blizu Moskve ubili više od 130 ljudi „radikalni islamisti“.

Tokom vikenda rekao je da su četvorica napadača uhapšena dok su pokušavali da pobegnu u Ukrajinu i tada nije spominjao avganistanski ogranak Islamske države ISIS-K koji je preuzeo odgovornost za napad.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je pre dva dana da su napadači najpre pokušali da pobegnu u Belorusiju.

„Nisu mogli da uđu u Belorusiju. Kada su to shvatili, promenili su rutu i ​​otišli ​​prema rusko-ukrajinskoj granici“, izjavio je Lukašenko.

Kijev, Vlada SAD i Evropska unija ranije su saopštile da Ukrajina nema veze s počinjenim masakrom.

Post Views: 9

Originalni tekst