(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da bi poštenije bilo da lider „Mi – Glas iz naroda“ Branimir Nestorović odmah uđe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, nego da čeka da prođu izbori, kao što je, kako je naveo, to uradila predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

„Godinama smo pričali da je Zavetnike napravio Vučić, da im daje prostor u medijima, da ih finansira. Stalno su nam traženi dokazi i ni prelazak odbornika Zavetnika u Skupštini Beograda u SNS nije bio dovoljan dokaz. Sada se pokazalo da smo bili u pravu. Ista je situacija sa pokretom Branimira Nestorovića. Sada su jasniji stavovi ovog pokreta koji predlaže da se spremamo za rat na Kosovu“, rekao je Đilas u saopštenju.

On je ocenio da Nestoroviću ne smeta „sve što je Vučić dao na Kosovu“, ali mu smeta dolazak stranih eksperata da istraže neregularnosti oko izbora.

„Tvrdnje o tome da im se neki odbornici ne javljaju su priče za malu decu. Bilo bi mnogo poštenije da Nestorović i njegova ekipa prihvate ponudu Vučića koja im stiže preko ruskih posrednika i uđu u vlast sa SNS-om, nego što pokušavaju da se predstave kao opozicija i da takvi izađu na sledeće izbore ponovo varajući građane“, rekao je Đilas.

Post Views: 15

Originalni tekst