(Beta) – Trener Bajer Leverkuzena Ćabi Alonso potvrdio je da će ostati na klupi tog tima i naredne sezone, uprkos velikom interesovanju Liverpula i Bajerna iz Minhena.

Nemački mediji su danas preneli da je Alonso obavestio upravu Bajerna iz Minhena da će ostati u svom klubu, a nešto kasnije je stigla i potvrda na konferenciji za novinare.

„Želeo sam da iskoristim reprezentativnu pauzu da razmislim malo bolje. Prošle nedelje sam imao dobar sastanak sa čelnicima kluba i odlučio sam da ostanem u Bajer Leverkuzenu“, rekao je Alonso.

„Osećam da je ovo pravo mesto za mene kao mladog trenera“, dodao je 42-godišnji Španac.

Alonso je tako stavio tačku na spekulacije koje su ga povezivale sa prelaskom u Liverpul ili minhenski Bajern. On danas nije želeo da govori o tim klubovima.

„To su klubovi sa kojima imam jaku vezu, igrao sam tamo, tako da ih poštujem, ali nije korektno da sada pričam o njima. Na pravom sam mestu i želim da nastavim da rastem sa klubom, sa igračima, da učim od njih“, rekao je Alonso.

Bajer je, zahvaljujući Alonsu, trenutno jedini neporaženi tim u ligi i, s obzirom na to da ima ček 10 bodova više od drugoplasiranog Bajerna i još osam kola do kraja, moralo bi da se dogodi pravo čudo pa da ne stigne do prve šampionske titule u svojoj istoriji.

Post Views: 28

Originalni tekst