Još svoj pobednički krug oko planete nije završio Poor Things, a Jorgos Lanthimos najavljuje još jedno filmsko iznenađenje – rimejk južnokorejske SF komedije iz 2003, godine – Jigureul jikyeora! („Save the Green Planet„)!

U slučaju originalnog filma glavni lik bio je traumatizovani mladić koji napada korejske zvaničnike verujući da su oni otrovni vanzemaljci-reptili, spremni da preuzmu celu planetu Vlada unajmljuje prekaljenog privatnog detektiva kojim ima dugogodišnje iskustvo u borbi protiv najokrtunijih zločinaca. Mladi Lee Byeong-gu gradi postrojenje u čijem se podrumu nalazi improvizovani TV studio, koji je, ujedno, i soba za mučenje. U njegovom naumu pomaže mu verna devojka, koja iako veruje u njegove teorije zavera misli da su za sve krive i momkove traume iz detinjstva…

Očekuje se da Lanthimos snimanje svoje verzije počne na leto u Velikoj Britaniji. On je, inače, već završio snimanje svog novog filma – „Kinds of Kindness“ – koji se trenutno nalazi u fazi postprodukcije. U njemu glavnu ulogu takođe tumači Emma Stone, kao i u Poor Things, a tu su još i Willem DafoeMargaret Qualley, Jesse Plemons, Hunter Schafer… dok još nema informacija o radnji filma.

Južnokorejski film Jigureul jikyeora! mnogi smatraju jednim od kultnih ostvarenja žanra, a osvojio je i 20 nagrada na različitim svetskim filmskim festivalima.

Originalni tekst