Iz nečijeg ugla skandal, iz nečijeg – normalna odluka.

СРБИЈА ОДБИЛА ДА ИГРА ПРОТИВ ТАКОЗВАНОГ КОСОВА! Албанци траже хитну казну за Србе

FOTO: FK Crvena zvezda

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije odbila je da igra protiv tzv. „Kosova“ na U18 prvenstvu Evrope.

Zbog toga, izgubila je službenim rezultatom, 3:0, ali se na tome nije završilo.

Screenshot: CEV

Albanska strana sad zahteva da se Srbija kazni, možda i izbacivanjem sa takmičenja, jer je odbila da igra ovu utakmicu. 

Srpske juniorke su, inače, u polufinalu, u Sofiji, izgubile od Bugarske sa 3:0 (po setovima 25: 12, 25: 15, 25: 19), pa je u borbi za treće mesto trebalo da se sastanu sa pomenutom selekcijom iz južne srpske pokrajine, koja nastupa kao tim lažne države „Kosovo“*.

Od tog meča, naravno, nije bilo ništa, a u finalu je Turska pobedila Bugarsku sa 3:2 (11: 25, 25: 21, 25: 18, 18: 25, 15:8).

U pitanju je, inače, prva od tri faze kontinentalnog šampionata za juniorke, tzv. „zonska runda“, u kojoj se reprezentacije najpre sastaju po teritorijalnoj bliskosti. Za CEV, odnosno Evropsku odbojkašku konfederaciju, potpuno je „normalno“ da Srbija igra sa samoproglašenom „Republikom Kosovo“, što za čelnike naše odbojke, a i sporta uopšte, nije dolazilo u obzir.

Srbija je u prvoj fazi pobedila Severnu Makedoniju sa 3:0 (25: 13, 25: 13, 25: 16), a od Turske izgubila sa 0:3 (18: 25, 18: 25, 18: 25). Potom je usledilo pomenuto finale sa domaćinom u Sofiji, a onda je zakazan i meč za treće mesto, koji nije odigran.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠTA RADI DUŠAN VLAHOVIĆ! Neverovatni Srbin sam vodi Juve do prvog mesta

OVO NEMA SMISLA! Hitna reakcija Nadalovog Rolan Garosa na ono što je Novak Đoković upravo uradio na Australijan openu

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst