Danka Ilić (2) nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora.

Zbog nestanka male Danke večeras se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan „amber alert“, zvaničnog naziva „Pronađi me“, kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.

Foto: facebook.com

 

Poznati su se priključili ovoj akciji, pa su na svojim Instagram profilima objavili fotografiju male Danke.

Foto: printscreen instagram

 

Među poznatima koji su se prvi oglasili bili su: Pevačica Aleksandra Prijović, pevačica Anastasija Ražnatović, pevačica Ana Sević, pevač Sloba Radanović, manekenka i bivša rijaliti učesnica Jovana Ljubisavljević, glumica Jana Milosavljević, urednica zabavnog programa „Pinka“ Milica Mitrović, Ana Rajković i drugi.

Foto: printscreen instagram

 

Program RTS je prekinut i izdato je saopštenje

– Pronađi me, hitno obaveštenje o nestanku maloletnika – navodi se u saopštenju kojim je prekinut program, a koje je ponovljeno dva puta u razmaku od 10 minuta na Radio televiziji Srbije..

Foto: printscreen instagram

 

U slučaju aktiviranja sistema o nestanku maloletnog lica građani se sistemom „Pronađi me“, ili „amber alert“, obaveštavaju SMS porukom, prekidom televizijskih i radio emisija, kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

Foto: printscreen instagram

 

Policija koja po kiši pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim detetom.

Originalni tekst