MANjE od trećine zemalja članica UN, odnosno njih 56 od 193, potpisalo je zajedničku izjavu kojom se osuđuju predsednički izbori u Rusiji, izjavio je danas zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

ПОЉАНСКИ О АНТИРУСКОЈ ИЗЈАВИ У УН: Мање од трећине чланица УН осудило председничке изборе

Foto: Printskrin

-Cele sedmice, zapadne nacije su “uvrtale ruke” svim članicama UN kako bi ih naterale da se pridruže izjavi u kojoj se osuđuju izbori u Rusiji. Mnogi su nam se žalili na to, napisao je Poljanski na svom nalogu na platformi Telegram.

On je dodao da su zemlje koje su potpisale izjavu Austrija, Albanija, Bugarska, Mađarska, Grčka, Nemačka, Gruzija, Izrael, Španija, Italija, Letonija, Litvanija, Kipar, Rumunija, Slovačka, Slovenija, SAD, Finska, Francuska, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Čile, Švajcarska, Švedska, i druge.

Istakao je da su te zemlje u aprilu 2022. takođe glasale za „antirusku rezoluciju“ Generalne skupštine UN.

Poljanski je ocenio da su zemlje tako glasale „u žaru trenutka, ne shvatajući šta se dešava“.

-Generalno, podrška režimu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Ujedinjenim nacijama se svela na kolektivni Zapad i njegove marionetske satelite, rekao je Poljanski.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

MEĐUNARODNI DAN ŽENA: Ubrzajte napredak

MEĐUNARODNI DAN ŽENA: Ubrzajte napredak

8. mart je dan kada se širom sveta obeležava Međunarodni dan žena, dan koji je simbol borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

08. 03. 2024. u 11:28UN cilj 5

Originalni tekst