SPECIJALNO državno tužilaštvo je Specijalnom odeljenju Višeg suda u Podgorici danas predalo optužnicu protiv Slavka Stojanovića, bivšeg direktora Uprave policije.

ОПТУЖНИЦА БИВШЕМ ДИРЕКТОРУ УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Стојановић осумњичен за злоупотребу положаја и недозвољено држање оружја

veliša kadić

On je optužen za krivična dela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je takođe predložilo i da mu bude produžena zabrana napuštanja stana s ciljem obezbjeđenja njegovog prisustva u postupku.

On se sumnjiči da je 31. marta 2018. godine u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorištavanjem službenog položaja i ovlaštenja, pribavio drugoj osobi imovinsku korist i drugom nanio štetu, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Pojašnjeno je da je Stojanović, nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije, naredio da policija pusti vozača i da kamionom sa cigaretama nastavi dalje.

Stojanović je na taj način svom prijatelju i vozaču kamiona pribavio imovinsku korist od 126.000 evra, a budžetu Crne Gore naneo štetu od 112.504 evra, jer su cigarete morale da budu oduzete.

Iz Tužilaštva su istakli i da se osnovano sumnja i da je okrivljeni, u novembru prošle godine u porodičnoj kući u Podgorici držao pištolj bez odgovarajuće isprave o oružju, koji je policija pronašla prilikom pretresa.

Ističe i da je okrivljeni u odbrani „u bitnom priznao“ krivična dela za koja je optužen.

BONUS VIDEO – MUP poklonio trofejno oružje Muzeju žrtava genocida

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst