Pevačica Jelena Karleuša na svom Instagram profilu je prokomentarisala učesnike na predstojećoj „Pesmi za Evroviziju“ na kojoj će Srbija birati svog predstavnika na prestižnom pevačkom takmičenju.

Karleuša je i ovaj put bez dlake na jeziku dala svoj sud o favoritima, za koje je imala i pozitivne i negativne kritike.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Da ne bih odgovarala svakome pojedinačno, evo kratkog osvrta na neke pesme koje ulaze u konkurenciju za „Evroviziju“ i moje uvek skromno i realno mišljenje:

1. Naj svetskiji zvuk, glas koji ima eterični zvuk i probija jezičke i kulturološke barijere u muzici – Tejadora;

2. Najseksi/najskuplji zvuk, srpska Šade, top izvedba i produkcija glasa, ne previše komercijalno, ali poseduje veoma skup element nenametljivog, ali zaraznog, što nije svojstveno srpskom izvođaču – Lena Kovačević;

3. Najkrindž i kiselina zvuk, lažna Cakana i grupa Ladarice, zvuk koji nema nikakvu poentu na ovoj vrsti evropskog takmičenja, promašen tekst i pase muzički retro pravac, slatka talentovana devojka u kandžama kafanskih menadžera i savetodavaca poznatih po uništavanju karijera. Šteta – Breskvica;

4. Najveće šanse za uspeh, strašan talenat i pomalo filmska, „007 muzika“, moj favorit, po mom unutrašnjem osećaju njeno vreme dolazi – Zorja;

5. Najveća zvezdana prašina, momak koji ima „X faktor“ ali po američkim standardima, neću mu savetovati da ide preko bare gde će ga ceniti, nego ću mu pružiti podršku, jer ovakvi talenti su neophodni kako bi se ugasio požar seljane i džukačke muzike na Balkanu – Džordži – stajalo je u objavi na njenom storiju.

Podsetimo, Jelena je prošle godine negodovala zbog pobede Luka Bleka.

Foto: ATAIMAGES

 

Zejna je sinoć morala da pobedi. Zašto? Pa, kako zašto? Za početak je bila najbolji pevač na takmičenju! Crni Luk koji je pobedio nije mogao da ubode ton u du*e. (Fin dečko, nije kriv, ali niko ga se neće sećati za dva meseca). Tačka. Ovo je surov posao, ne bajka za osetljivu decu, pa da mora da se pazi na njihova osećanja – rekla je ona tada i dodala:

– Crni Luk je na silu pokušao da bude trip art i da strancima proda njihovu foru. Mi ne možemo da prodajemo tu vrstu muzike i tripa strancima, oni uvek biti bolji u tome od nas, jer su prirodno i bolji u toj muzici. Osim ako nisi talentovan kao Džipsi, a Crni Luk nije. Da se razumemo, ja volim crni luk, ali ne u voćnom miksu.


Oni večeras ulaze u rijaliti! Produkcija spremila iznenađenje, kada ih elitari ugledaju neće ostati ravnodušni!

sledeća vest

Originalni tekst