NEZABORAVNI Vaskrs za Marka Podraščanina. Na dan kada je ćerka Mila oduvala svećice za rođendanske torte, kada je Srbija slavila najveći hrišćanski praznik, legendarni odbojkaš je konačno podigao trofej Lige šampiona. U velikom finalu, u turskoj Antaliji, italijanski Itas Trentino je pokorio Evropu pošto je oduvao poljski Jastrežebski sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:21). Poslednji poen je delo našeg asa, koji se blokom na veličanstven način oprostio od dresa najboljeg kluba Starog kontinenta.

МНОГО САМ ЖЕЛЕО ТРОФЕЈ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Славни одбојкаш Марко Подрашчанин пресрећан што је коначно освојио титулу првака Европе

Foto: Profimedia

– Jedan fenomenalan dan i za mene. S obzirom da je u nedelju bio mojoj ćerki rođendan i Vaskrs, naš najveći praznik, tako da se sve poklopilo. Obećao sam ljudima u Trentu da ćemo ići do kraja i da ćemo dati sve od sebe da ovaj put osvojimo trofej, s obzirom da smo u prethodne tri godine izgubili dva finala – istakao je u telefonskom razgovoru za „Novosti“ pre ulaska u avion za Italiju Podraščanin.

Marko je u finalu Trentinu doneo osam poena, ali i onaj najvažniji, poslednji.

– To je tako kada se namesti u životu. Mislim da je sve po zasluzi i kada Bog tako odredi to nema šta. Stvarno sam toliko želeo da osvojim tu Ligu šampiona s obzirom da je bilo toliko izgubljenih finala dosada. Imao sam i motiv više, poslednja utakmica u dresu Trenta. Mislim da sam dao sve od sebe i da je ekipa igrala savršeno, da nismo uopšte dovodili pitanje pobednika od prvog do poslednjeg poena – ushićen je Podraščanin, koji je i sa Peruđom jednom izgubio jedno finale Lige šampiona.

Marko je tek naknadno dobio zlatnu medalju, jer na ceremoniji nije bilo dovoljno najsjajnijih odličja.

– Doveli smo jednog mladog Francuza, dizača, tako da nisam hteo njemu da uzmem. Posle su mi organizatoru dali, dobili smo i tu 15 medalju. Na kraju se sve dobro završilo, dobio sam i ja odličje i podigao pehar, bogu hvala – priča Podraščanin.

Vremena za predah nema, jer slede obaveze u reprezentaciji Srbije.

– Priključiću se ekipi za četiri dana u Kavaleziju. Iskreno, jedva čekam, zato što imamo veliku šansu da odemo na Olimpijske igre. Imam motiva i želje da poslednje leto u reprezentaciji krunišem kao i što sam u Trentu krunisao, sa jednim lepim uspehom – nada se Podraščanin.

Teodora bez kruna

ZA razliku od Marka Podrščanina, Teodora Pušić se nije radovala titulu prvaka Evrope. Vero volej Milano, za koji igra libero Srbije, je u finalu posle velike borbe izgubila od odbojkašica Koneljana – 2:3 (14:25, 25:23, 19:25, 25:19, 9:15).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst