ZAGREB su morali da zaborave, sada su fokusirani na Dohu. Vaterpolisti u Beogradu bruse formu sa Francuzima i nadaju se da će na SP od 2.do 18.februara u Kataru izvaditi olimpijsku vizu. To je glavni cilj „delfina“,a medalja je veliki uspeh.

МИСЛЕ САМО НА ПАРИЗ: Ватерполисти са Французима брусе форму за СП у Дохи, где се вади олимпијска виза

Foto arhiva VN

Podsetimo, na šampionatu planete, za razliku od evropskih prvenstava, vaterpolo je u društvu ostalih vodenih sportova. Zbog toga za „delfine“ SP počinje 5.februara, kada se u prvom kolu grupe C sastaju sa Japanom. U grupi su još Crna Gora i SAD. Srbi su svesni da prvo mesto u grupi donosi direktan plasman u četvrtfinale i siguran odlazak u Pariz.

U našoj grupi francusku vizu izvadili su SAD i Japan, dok su Crnogorci u istom položaju kao i mi. I oni imaju isti cilj i duel sa njima biće možda i najteži u prvoj fazi šampionata. Puleni Vladimira Gojkovića su na EP u Zagrebu pokazali da su mlada, poletna ekipa, koja može svakog da pobedi, uostalom u grupi u Dubrovniku dobili su Hrvate posle peteraca. Teški će biti i mečevi sa Japanom, koji neguje atipičan, brz vaterpolo i SAD, koji je iz godine u godinu sve jači.

Ne zaboravimo da će na SP u Dohi četiri nekvalifikovane selekcije izvaditi kartu za Pariz. Osim nas i Crnogoraca za te četiri karte boriće se Italijani, Hrvati, Rumuni, Kazahstanci, Kinezi i Brazilci. Naši su u težoj polovini žreba, jer se grupa C u osminifinala, u kojem se drugi i treći bore za plasman među osam,ukršta sa grupom D u kojoj su Mađarska, Italija,Rumunija i Kazahstan.

Zato je važno što pre izboriti četvrtfinale i tek onda misliti na borbu za medalje.

Bez trofeja od 2017.

SRBIJA na svetskim prvenstvima nije osvojila medalju od 2017, kada je u Budimpešti bila treća. Na poslednja tri, dva puta je bila peta (2019. i 2022.) i jednom četvrta, prošlog leta u Fukuoki.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst