Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) 15. i 16. maja 2024. organizuje svoju tradicionalnu godišnju konferenciju CFO sa svrhom, koja se ove godine održava pod motom Nova definicija CFO-a. 

Događaj će, u Hotelu Fruške terme u Vrdniku, okupiti više od 200 finansijskih direktora, međunarodnih govornika, predstavnika države iz domena fiskalne politike, makroekonomista, konsultanata, stručnjaka za oblasti digitalizacije poslovanja, zelenih izvora energije, ESG i upravljanja ljudima. 

U identifikovanju nove definicije CFO-a, učesnici, panelisti i predavači će razgovarati o globalnim trendovima u oblastima od važnosti za ulogu finansijskog direktora, a među temama će se, između ostalog, naći značaj strateškog razumevanja biznisa i razvoja ljudi, makro trendovi, unapređenje saradnje sa državom, praktična primena AI u finansijama danas i u budućnosti (kompetence, rizici, šanse, etika…), sajber bezbednost, rast poslovanja kroz prizmu ESG pricnipa i regulativa, itd. 

Učesnici konferencije biće finansijski direktori i top menadžeri najvećih domaćih i međunarodnih kompanija koje posluju na našem tržištu iz svih industrija, poput Microsofta, Atlantic grupe, Nelta, Kappa Star grupe, Dijamanta, Mercatora S, predstavnici Ministarstva finansija, EBRD-a, Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, NALED-a, Ratela i Univerziteta u Novom Sadu.

O Udruženju finansijskih direktora Srbije 

Udruženje finansijskih direktora Srbije, koje ove godine obeležava i 10. godišnjicu od osnivanja, je jedina strukovna asocijacija koja okuplja finansijske direktore na teritoriji Srbije, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanja njihovog delovanja na teritoriji Srbije. Preko 230 članova UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi. Aktivnosti Udruženja usmerene su na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. 

Post Views: 56

Originalni tekst