Mesecima je košarkaška javnost čekala da na NBA terenima vidi makar na tren Vasilija Micića iz evropskih dana, a ispostavilo se da je za to bilo potrebno da Srbin promeni klub. Tek nekoliko dana po prelasku iz Oklahome u ŠarlotMicić je na debiju odigrao najbolju partiju po dolasku u Sjedinjene Američke Države i sa 18 poena i devet asistencija poneo ulogu jednog od najzaslužnijih za kraj sedije od deset poraza Hornetsa (115: 106), prenosi Mozzartsport.

Susret rivala koji su uz niz poraza dočekali večerašnju utakmicu pripao je domaćinu koji je u drugom delu druge četvrtine prvi put stekao prednost veću od jednog poseda i potom je rutinski uvećao i održavao. Pobeda ozbiljno poljuljanog Šarlota iščekivana od 23. januara stigla je zajedno sa Micićem koji je paralelno mučio odbranu rivala i razigravao saigrače. Imao je srpski as sjajan šut iz igre (osam pogodaka iz 12 pokušaja), uz da od tri van linije za tri, pa je sa 18 poena bio drugi najefikasniji igrač u redovima pobedničkog tima, iza Majlsa Bridžisa koji je postigao 25.

Poput Micića, 18 poena u redovima Šarlota upisao je i Brendon Miler, dok je Džeren Džekson sa 29 bio ubedljivo najefikasniji u Memfisu, međutim bez adekvatne podrške saigrača da bi ugrozio pobedu domaćina.

Srpski as je večeras nadmašio najefikasniju partiju i 12 poena postignutih za Oklahomu protiv Denvera prvog dana februara. Uz lični poenterski rekord, Micić je večeras napravio iskorak i po broju asistencija, ali i minuta provedenih na parketu. Uprkos činjenici da je tek stigao u novu sredinu, na debiju za Šarlot je 30-godišnji košarkaš proveo 26 minuta u igri i idealno ih iskoristio.

Večerašnja pobeda bila je 11. za Hornetse u sezoni, a novi izazov Micića i saigrače očekuje za dva dana kada im gostuje Indijana.

Originalni tekst