UbiTačno

Ko to tamo kreči 1Foto: Radenko Topalović

Jedini način da proverimo ima li na našoj adresi „fantomskih“ birača, jeste da to uradimo lično, tako što ćemo nadležnoj policijskoj upravi podneti zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije prebivališta, boravišta i privremenog boravka u inostranstvu, da bismo istovremeno tražili brisanje iz evidencije lica koja na ne žive sa nama.

Zahvaljujući Valjevskom pokretu otpora, Valjevcima je ponuđena mustra ovog zahteva, koju mogu popuniti i predati policiji.

Kad umesto PU Valjevo, upišete svoju policijsku upravu, ovo možete uraditi bilo gde.

Uveren da su mi iz čistog iživljavanja na adresi naprednjaci prijavili barem deset „fantoma“, rešio sam da proverim ko sve „živi“ sa mnom, kod nadležne Policijske uprave Palilula. Kad ono, PU Palilula se renovira.

Kriminalce hvataju i procesuiraju na istom mestu, ali upravni poslovi (prebivalište, boravište, prijava boravka, pasoš, lična karta) premešteni su u Policijsku ispostavu Borča, gde god se ona nalazila.

Krečenje je počelo 15. januara, a prema mom izvoru iz policije, „neće biti gotovo pre jula, he he“.

Okej, mogu možda ovo da obavim i u Ljermontovoj, ona je takođe zadužena za upravne poslove. MUP, međutim, „obaveštava građane da će zbog renoviranja objekta u LJermontovoj…, od 13. marta, Uprava za upravne poslove biti privremeno smeštena u zgradu SIV 3“.

Posle ovoga, iz čiste radoznalosti, proverio sam da li se možda još negde kreči.

Kreči se, bogami, šalter sala i prostorija dežurne službe u Policijskoj ispostavi Grocka, Policijske stanice Grocka, PU za grad Beograd. Krečenje je počelo četvrtog marta, a ko je baš zapeo da menja adresu, vadi pasoš i proverava ima li mu fantoma na gajbi to može da radi u Policijskoj ispostavi Kaluđerica i „izdvojenom šalteru upravnih poslova“ u Leštanima.

Zbog radova nije u funkciji ni e-Policijska stanica, u Vudroa Vilsona 10a. To je ono što sam lično uspeo da proverim.

Kad znamo da se u Grocku već doseljavaju socijalni slučajevi iz Kovina, da bi u zamenu za mito glasali u Beogradu, zabrinjava znatno otežana mogućnost provere promene prebivališta u Grockoj, a o jednoj od najvećih beogradskih opština, Paliluli, da ne govorim.

Gde je Policijska postaja Borča pojma nemam, ali sigurno znaju oni koji masovno dovlače fantome u dogovoru sa korumpiranim policajcima.

Imajući u vidu kolika je Palilula, a naročito kad se setim na šta liče adrese u Krnjači, Borči, Ovči i Kotežu, ne mogu da se na zapitam da li se višemesečno krečenje policijske stanice vrši radi lakšeg preseljenja hiljada fantoma na tu opštinu? Isto važi i za Grocku.

Isto važi i za LJermontovu. Pa i za Vudroa Vilsona – i to je nekakva policijska stanica.

Prema mojoj računici, Palilula i Grocka su sasvim dovoljne da izborna prevara bude uspešna. Posebno brine to što ovo nisu primetili ni opozicija, ni nezavisni mediji, već ja.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst