Protekle nedelje najgledaniji film u Južnoj Koreji bio je tamošnji horor Pamyo, s zarađenih 16,8 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja.

Bogata porodica iz Los Anđelesa pogođena natprirodnim incidentima poziva u pomoć dva mlada i talentovana šamana, Hwa-rim (Kim Go-eun) i Bong-gil (Lee Do-hyun), kako bi zaštitili svoju bebu. Hwa-rim otkriva zlokobno prisustvo njihovog pretka koji proganja porodicu, poznato kao ‘Grave’s Calling’.

Hwa-rim traži pomoć geomanta Sang-deoka (Choi Min-sik), najboljeg u svojoj oblasti i pogrebnika Yeong-geuna (Yoo Hae-jin) da iskopa grob i umiri pretka. Međutim, šokirani su kada su pronašli grob na sumnjivom mestu u ruralnom selu u Koreji. Oni nastavljaju s kopanjem, ali to samo oslobađa opaku moć koja je zakopana ispod.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Jae-hyun Jang, koji je i prethodna dva svoja dugometražna filma realizovao u okviru horor-žanra i oba su krunisana s po nekoliko nagrada na svetskim filmskim festivalima – Sabaha (2019.) i Geomeun sajedeul (2015.).

Originalni tekst