Otac Novaka Đokovića, Srđan, primljen je u Urgentni centar u Beogradu.

ХИТАН ПРИЈЕМ: Срђан Ђоковић примљен у Ургентни центар!

Foto: N. Paraušić

Kako javlja „Kurir“, u prepodnevnim satima ove nedelje, 28. aprila, Srđan Đoković je doživeo pad zbog kog je dovežen u pomenutu zdravstvenu instituciju.

Novakov otac je prilikom pada povredio rame, ali se u ovom trenutku ne zna stepen povrede.

Srđan Đoković – biografija

Srđan Đoković je rođen 25. aprila 1961. u Kosovskoj Mitrovici, u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Roditelji Stanka i Vladimir su ga odgajali u obližnjem Zvečanu, zajedno sa njegovom sestrom Jelenom i mlađim bratom Goranom. Po završetku srednje škole, preselio se u Beograd, gde je započeo studiranje prava. Nešto kasnije, cela porodica se preslila u prestoni grad. Tokom zima, radio je kao trener skijanja na Kopaoniku i Brezovici, gde je i upoznao buduću ženu, Dijanu Žagar, 1986. godine. Oni su dobili tri sina – Novaka (rođen 1987. godine), Marka (1991.) i Đorđa (1995.). 

Đorđe, Dijana i Srđan Đoković na mitingu podršku Noletu dok je bio zatočen u Australiji / FOTO: D. Milovanović

Srđan je kao nekadašnji skijaš i trener skijanja, na Kopaoniku otvorio i restoran/piceriju, krajem 80-ih godina prošlog veka. Sinu Novaku su, kada je imao četiri godina, Srđan i Dijana Đoković dali mali reket i gumenu lopticu (za koju je Nole potom tvrdio da mu je bila najomiljenija igračka u životu). Otac ga je naučio da skija kao vrlo mlad, ali je tenis više voleo, pa su ga tata i mama poslali na teniski kamp koji se održavao u Novom Sadu.

Kada je Novak imao šest godina, tri teniska terena izgrađena su baš naspram parkinga na kome se nalazio i restoran Đokovića, pa je u leto 1993. godine maleni Nole, uz dozvolu oca i majke, počeo da trenira na tim terenima TK Partizan pod budnim okom Jelene Genčić. Ostalo je već „istorija“ – uz ogromnu podršku porodice, a poučeni savetom Jelene Genčić da se radi o velikom talentu, Đokovići su dali sve od sebe da Novak svoje talente umnoži, što je najbolje i pokazala činjenica da je postao vlasnik brojnih svetskih rekorda kada se o „belom sportu“ radi.

Porodica je bila i ostala glavna Novakova pokretačka snaga, ali i najveća podrška – što se videlo i kada je najbolji teniser sveta skandaloznom odlukom australijskih vlasti bio pravi zatočenik u Melburnu, pa potom proteran iz te zemlje: otac i majka su organizovali nekoliko protestnih okupljanja u Beogradu, kako bi se sa njihovim sinom dostojanstveno postupalo u zemlji u kojoj je postao tamošnji grend slem rekorder.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst