(Beta) – Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije koja na izbore izlazi pod sloganom „Biram borbu“ biće Dobrica Veselinović, izjavio je danas kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović.

„Smatram da imamo najboljeg kandidata koji je svoj život posvetio ovom gradu. Dobrica Veselinović je čovek kojeg Beograđani poznaju i siguran sam da će biti odličan gradonačelnik, jedan od onih koje će generacije ljudi pamtiti poput Branka Pešića“, rekao je Lazović za portal Nova.rs.

Kandidat za zamenika gradonačelnika, kako je dodao, biće potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović, stranke koja je takođe deo koalicije.

Lazović je ocenio da je vreme da nakon „bahatih nasilnika“ koji su „unakazili Beograd“, grad dobije na mestu gradonačlenika čoveka koji je „iskreno posvećen razvoju grada, tako da on bude dobro mesto za život“.

„Pored individualnih kvaliteta, on je čovek koji zna da sarađuje s ljudima, koji je spreman da sluša ljude, posvećen, uporan i spreman da rešava probleme građana. Ključni problemi za koje ćemo u kampanji ponuditi rešenja su javni prevoz i ogromne gužve, zagađenje vazduha, zaustavljanje betonizacije Beograda i sprečavanje investitorskog urbanizma“, naveo je Lazović.

Prema njegovim rečima, Veselinović je potpuna suprotnost „bahatom (Aleksandru) Šapiću, (Goranu) Vesiću i Siniši Malom koji su Beograd poklonili investitorima bliskim Srpskoj naprednoj stranci (SNS)“.

Upitan o izlasku na izbore pokreta „Kreni-promeni“ i njihovom kandidatu za gradonačelnika Savu Manojloviću, kao i da li će to povećati ili smanjiti šanse opozicije za pobedu u glavnom gradu, Lazović je kazao da je Beograd već „rekao“ da želi promene.

„Beograd i mnogi drugi gradovi, a posebno opštine u kojima je opozicija na prethodnim pokradenim izborima već imala većinu, jasno su rekli da je došlo vreme da se smeni SNS koruptivna hobotnica. Koja je uloga Sava Manojlovića u tome, videćemo“, rekao je Lazović.

Originalni tekst