FRANCUSKa je izdvojila pet miliona evra za pomoćpčelarima, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, nakon što se ovog meseca grupa proizvođača meda pridružila protestima poljoprivrednika zbog sve većih troškova proizvodnje, glomaznije birokratije i drugih problema.

ФРАНЦУСКА ПОМАЖЕ ПЧЕЛАРИМА: Након што су се прикључили протесту пољопривредника

Foto: pixabay

Francuske pčelare, pored ostalog, muči nagomilavanje zaliha, inostrana konkurencija, gubici u proizvodnji zbog klimatskih promena i invazivnog azijskog stršljena, insekta koji može da pojede celu košnicu za nekoliko sati, preneo je Rojters.

Agencija napominje da je Francuska jedan od najvećih proizvođača meda u Evropskoj uniji, sa više od 71.000 pčelara, koji održavaju gotovo 1,4 miliona košnica.

Evropska unija se u januaru složila da uvede usklađene metode analize za otkrivanje falsifikovanja meda, koji najčešće u sebi ima šećera.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ZVEZDINA LEGENDA TRASIRALA DONČIĆEV PUT: Majko mila, šta je ovo? Španci odmah videli ono što Turci nisu za tri dana (VIDEO)

BULEVAR VUDROA VILSONA: Sve što vam treba na jednom mestu, u srcu Beograda

BULEVAR VUDROA VILSONA: Sve što vam treba na jednom mestu, u srcu Beograda

GRADEĆI najmodernije naselje u Srbiji i pretvarajući desnu obalu Save u dragulj srpske prestonice, Belgrade Waterfront nije zaboravio da sačuva sećanje na stari Beograd i ukaže poštovanje brojnim istorijskim ličnostima koje su svojim besmrtnim delima ugradile sebe u temelje naše zemlje, naše slobode i kulture.

21. 02. 2024. u 16: 00

Originalni tekst