Košarkaši Dalas Maveriksa porazili su ekipu Sakramento Kingsa u Kaliforniji rezultatom 132:96 i vezali peti trijumf.

ДОНЧИЋ БЛИСТАО  САМО У ПРВОМ ПОЛУВРЕМЕНУ: Далас лако до победе над Сакраментом

Tanjug/AP

Košarkaši dalas Maveriksa preuzeli su šestu poziciju na Zapadu koja garantuje direktan plasman u plej-ofa, upravo ispred Kingsa i Sansa, mada će Dončić i družina imati ozbiljan posao i da zadrže to mesto do kraja. Sakramento, kao i Sansi, imaju pobedu manje i poraz više od Teksašana. 

Meč u Sakramentu protekao je u dominaciji gostiju koje je samo u prvom poluvremenu, predvodio Luka Dončić sa 26 poena od ukupno 28 koliko je postigao. Dončić je igrao simultanku u drugoj deonici u kojoj je ubacio čak 19 poena.

U drugom poluvremenu napadačku palicu predao je Kajriju Irvingu i Timu Hardaveju Džunioru koji su završili posao.

Kajri je upisao 24 poena i osam asistencija, Hardavej 22, Vašington je dodao 14, uz 13 skokova, za miran trijumf gostiju. Dončić je u drugom delu meča ubacio samo dva poena, što nije karakteristično za njega.

Kod Kingsa, standardno, Dieron Foks je bio najefikasnij, ovog puta sa 18 poena, Kigan Marej je imao poen manje, dok je Domantas Sabonis bio na svom proseku – 12 poena, 11 skokova, 9 asistencija.

Prelomni period meča bila je treća deonica kada su Teksašani serijom 22:4 rezultatski pobegli na 89:65 i do kraja držali ubedljivu prednost.

Rezultati:

Majami – Golden Stejt 92:113

Milvoki – Los Anđeles Lejkers 124:128 ( posle dva produžetka)
Nju Orleans – Oklahoma 112:119
Sakramento – Dalas 96:132

BONUS VIDEO Delije pozvale sve navijače – obuci crveno i belo za evroligaški derbi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)

POMAGAO TERORISTIMA? BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila svetskog šampiona!

POMAGAO TERORISTIMA? BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila svetskog šampiona!

Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je u tržnom centru „Krokus siti hol“ ubijeno najmanje 139 ljudi, a broj žrtava možda i poraste jer nije mali broj onih koji su na lečenju a da su u teškom stanju, nije jedina teroristička situacija sa kojom se Rusija ovih dana bori.

26. 03. 2024. u 15:17

Originalni tekst