Panatinaikos i Partizan su se sastali u 22. kolu Evrolige, a epilog se, logično, nije svideo treneru gostiju, Željku Obradoviću, za razliku od njegovog kolege, Ergina Atamana.

БУРНО И ПОСЛЕ МЕЧА ПАНАТИНАИКОС - ПАРТИЗАН: Обрадовић запањен, Атаман славио као да је освојио Евролигу

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Podsetimo, Partizan se odlično držao u Atini, ali Panatinaikos je izvanredno odigranom završnicom došao do trijumfa

Posle toga je, prilično zatečeni strateg crno-belih (nakon izvrsno odigrane tri deonice usledila je veoma loša četvrta) ovako reagovao pred kamerom Evroliga TV-a:

– Rekao sam na poluvremenu da su problem naše izgubljene lopte, ali onda su se na to u poslednjoj četvrtini nadovezale i sve one odluke koje smo pravili u napadu… – bilo je sve što je Obradović rekao kada je upitan šta bi uradio drugačije na ovommeču, da može.

Za razliku od njega, trener Panatinaikosa Ergin Ataman bio je oduševljen.

Najpre je euforično slavio trijumf sa navijačima, prilazeći svakoj od četiri tribine u OAKA dvorani…

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman slavi trijumf nad Partizanom u Atini / Screenshot / EuroleagueTV

… a onda rekao ovo:

– Pre meča smo bili svesni u kolikim smo problemima ove nedelje, a da je pritom Partizan veoma opasna ekipa, naročito u odbrani. Morali smo i mi da igramo sa velikom dozom agresivnosti u defanzivi, ali nismo uspevali pune tri četvrtine u našim namerama. Mnogo smo primali lakih problema, naročito nam je probleme pravio Pi-Džej Doužer u pik-en-rol igri. Ali, u poslednjoj deonici smo pronašli odbrambena rešenja, a ona su nam omogućila lakše poene, iz tranzicije, što nas je i usmerilao ka pobedi. Ona je veoma važna za nas, jer nam oni (igrači Partizana) nisu dozvolili da igramo našu uobičajenu košarku, ali smo preživeli do poslednje četvrtine, a u njoj smo napravili sjajan posao da dobijemo ovaj meč. Još jednom kažem, veoma važan trijumf za nas – istakao je turski strateg.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst