Nakon osam godina uspešnog poslovanja u Srbiji, šta biste izdvojili kao najveći uspeh od dolaska na srpsko tržište?

Naša kompanija bavi se proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova. Težimo da budemo svetski lider na tržištu turbo punjača obezbeđujući komponente visokog kvaliteta, koje su u potpunosti livene i mašinski obrađene ovde, u našoj fabrici u Bariču. Ostvarujemo dobre poslovne rezultate, o čemu govori i činjenica da smo prošle godine prodali oko dva miliona delova za turbo punjače na svetskom nivou, jednu od ključnih komponenti automobilske industrije, i time ostvarili prihod od oko 100 miliona evra. Dakle, imamo visoko postavljene ciljeve, koje iz godine u godinu nastojimo da ispunimo.

Ono što bih istakao kao jedan od najvećih uspeha ovde u Srbiji jesu naši zaposleni. U fabrici u Bariču imamo pretežno mlad tim koji teži konstantnom usavršavanju i dodatnoj edukaciji, što im mi kao kompanija i omogućavamo. Pored toga, naš tim čine i stariji, iskusniji radnici koji rado dele svoje iskustvo sa drugim kolegama. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da naši zaposleni rado preporučuju kompaniju MEI TA svojim prijateljima za zaposlenje, te se tako naš tim stalno proširuje i slobodno mogu reći da je atmosfera za rad nalik na porodičnu.

Da li u svojim proizvodnim procesima koristite inovativne tehnologije i standarde i koliko pažnje MEI TA posvećuje pomenutom?

U kompaniji MEI TA izuzetno smo posvećeni korišćenju inovativnih tehnologija i standarda. Kontinuirano radimo na modernizaciji poslovanja, a uzimajući u obzir da veliki procenat naših zaposlenih čine dame, te da su sve mašine na kojima rade zapravo moderne tehnologije i automatizovana proizvodnja, posao može da se obavlja nesmetano. Stalnim osavremenjivanjem poslovanja došli smo do toga da ovde u Bariču imamo jednu od najmodernijih livnica i proizvodnih pogona na svetu. Sve je opremljeno najnaprednijim tehnologijama kako bismo osigurali besprekorno funkcionisanje i odlične uslove za rad naših zaposlenih.

Da li su vaši zaposleni uglavnom iz okoline Obrenovca ili imate zaposlene i iz drugih mesta u Srbiji?

Zapošljavamo ukupno oko 3.000 ljudi, i to iz Obrenovca ali i okoline. Imamo zaposlene iz većih gradova poput Šapca i Valjeva, ali i mnogih manjih mesta u okolini. Za naše zaposlene u sve tri smene imamo organizovan prevoz, tako da im putovanje ne predstavlja problem. Takođe, u sklopu fabrike nalazi se i kantina sa organizovanim obrocima, budući da se fabrika nalazi u industrijskoj zoni.

Koliko pažnje posvećujete zaštiti životne sredine i na koje načine to radite?

Kao i u svim zemljama u kojima naša kompanija posluje, tako i ovde u Srbiji ulažemo značajna sredstva i kontinuirano unapređujemo naše proizvodne procese, te ih usklađujemo sa svim zakonskim propisima i standardima kako srpskim, tako i evropskim kada je reč o zaštiti životne sredine. I pored usklađivanja sa standardima, osluškujemo glas lokalne zajednice kako bismo unapredili poslovanje u ovom segmentu i umanjili otisak na životnu sredinu. Dakle, slušamo sve savete zajednice i nadležnih institucija, i u skladu sa tim ćemo unapređivati poslovanje u smeru održivosti.

Da li za svoje zaposlene organizujete i neke aktivnosti poput team buildinga, društvenih okupljanja i volonterskih akcija?

Jedan od glavnih prioriteta naše kompanije je zadovoljstvo zaposlenih, te u skladu s tim, pored uslova rada, organizujemo različite aktivnosti za njih i njihove porodice. Neke od njih podrazumevaju sadnju drveća, dok su druge više posvećene opuštenijem druženju poput dana za porodicu, ali i aktivnosti kojima pomažemo drugima, kao što je dobrovoljno davanje krvi. Verujem da će ovakvih i sličnih aktivnosti biti i mnogo više u godinama pred nama, a sve sa ciljem kako bismo obezbedili zdravo i lepo okruženje za sve nas – naše zaposlene i lokalnu zajednicu.

Post Views: 14

Originalni tekst