Marija Petričević, poznatija kao Mira Kosovka, otvorila je dušu i ispričala užasne detalje o njenom boravku na Metohiji.

Pevačica je imala jako lep život na Kosovu, sve do prvih nemira, kada su joj brata ubili Šiptari i onda je krenula agonija.

Mira se prisetila uže porodice koja joj je ubijena na Metohiji.

– Živeli smo jako dobro, braća su bili inženjeri, a ne u sirotinji kako se priča. Moja familija je ostala dole do kraja bombardovanja, srednji brat Mića mi je ubijen 1981. godine kada su počeli prvi nemiri. Nestali su on i drugar koji su ubijeni u nedođiji. Bio je unakažen, nije imao oči, obrve, nos, ni usta. Nakon toga smo svi ostali dole. Stalno sam govorila mojoj majci da izađe. Moja majka je zaklana i bačena, još je nisu pronašli. Pored naše kuće je most, a na ravnici je podrum vina, a tu su ležali njih petoro pet dana. Niko nije smeo da im priđe zbog vojnika koji ih je čuvao – govorila je pevačica za medije.

Foto: ATAIMAGES

 

Pevačica se nerado prisetila ovog masakra.

– Treba biti stvarno jak i izdržati. Kada se to desi, onda si u fazi da nisi još svestan. Ta muka dolazi tek kasnije kad shvatiš da te osobe stvarno nema. Onda nailazi period kada se mučiš, boluješ i boluješ. Onda samoj sebi kažeš – moraš da ideš dalje. Psihička borba je teška, ali jednostavno moraš da kreneš dalje – rekla je pevačica.

Foto: ATAIMAGES

 

Mionu prebila žena fudbalera: Pokušala da ga zavede i da mu rasturi brak, a onda joj je manekenka napravila sačekušu

sledeća vest

Originalni tekst