Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je, povodom najave o kopanju litijuma u zapadnoj Srbiji, da je litijum koji obećava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, cena koju plaća kako bi međunarodna zajednica žmurila na krađu izbora.

„Ovim se Srbija gura u sukobe i podele“, istakao je Manojlović, dodajući da bez obzira na političke i ideološke razlike svi moraju stati uz narod koji je suočen sa raseljavanjem sa svojih ognjišta, i uz naučnike koji činjenicama brane Srbiju.

„Vizija Srbije nije rudarska kolonija iz koje odlazi 10.000 mladih i obrazovanih godišnje, već dostojanstvena zemlja u koju se mladi vraćaju. Bez obzira na političke i ideološke razlike svi moraju stati uz narod koji hoće da rasele sa njihove zemlje i uz naučnike koji činjenicama brane Srbiju. Srbija nije na prodaju.“

Dodao je da „posle svakih izbora imamo situaciju da vlast izdaje vitalne interese zemlje, kako bi međunarodna zajednica ćutala na izbornu krađu koja se dešava u Srbiji“.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da, ukoliko svi zahtevi budu ispunjeni, rudnik litijuma bi mogao biti otvoren 2028. godine, sa planiranom proizvodnjom od 58.000 tona litijuma godišnje.

Post Views: 11

Originalni tekst