POVREDE Meginih uzdanica, „ubile“ su svu neizvesnot kada je u pitanju polufinalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde. I pre prvog meča, Marko Barać, trener momaka u ružičastim dresovima nije mogao da računa na Lovru Gnjidića i Uroša Plavšića, da bi prošlog petka, tešku ozledu kolena u porazu od Zvezde u Pioniru (103:73) doživeo i Stefan Miljenović.

ПОВРЕДЕ УБИЛЕ НЕИЗВЕСНОСТ: Звезда има меч-лопту за финале

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sve to, ukazuje da crveno-bele večeras (20.00) u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ očekuje viziranje karata za finale regionalne lige. Donekle je svestan toga i sam Barać koji opet očekuje da njegovi puleni predvođeni talentovanim Nikolom Đurišićem pokažu zube jadranskom viceprvaku i pruže pravi optor.

– Dobrim igrama ove godine došli smo u situaciju da budemo među četiri najbolje ekipe u regionu. I pored svih izostanaka, želimo da opravdamo tu činjenicu i da uživamo boreći se do kraja,Znamo šta bi trebalo da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of košarci – istakao je Barać u najavi ovog meča.

I dalje bez poraza u gostima

CRVENA zvezda i Mega su do sada odigrali 26 mečeva u ABA ligi od čega su crveno-beli dobili 25 i izgubili samo jedan, i to ove sezone. Taj poraz, dogodio se na domaćem terenu Zvezde, dok je kao gost protiv Mege, sastav sa Malog Kališa na skoru od 12 pobeda, bez ijednog poraza.

Sa druge strane, osim Adama Hange, Janis Sferopulos neće imati previše kadrovskih problema. U revanšu sa SC Derbijem u četvrtfinalu vratio se Nikola Topić, dok je nešto ranije, zbog preloma šake, sezonu završio Adam Hanga. Zvezda je u prvom meču demonstrirala klasu i razliku u kvalitetu, ubedljivom pobedom došla do meč lopte za mesto u borbi za tron ali ne želi Grk da svojim igračima dopusti bilo kakvo opuštanje pred najbitniji deo sezone.

– Nije važna razlika sa kojom smo slavili, već je samo bitno da vodimo 1:0 i da moramo da ostvarimo još jedan trijumf kako bismo ušli u finale. Za nas je finale još veoma daleko, nismo završili posao. Ne želim da razmišljam o tome u ovom trenutku. Uvek tražim najbolju igru od tima, nebitno da li pobeđujemo ili gubimo, želim da uvek igramo na najbolji način, onako kako treniramo. Na utakmice dolazimo da pokažemo kako treniramo, to me brine i zato sam u nekoliko navrata bio zabrinut – poručio je Sferopulos nakon prvog susreta izmeđe Zvezde i Mege u polufinalu ABA lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst