Liderka ekstremne desnice u Francuskoj Marin le Pen izjavila je danas da će 9. jun, dan izbora za Evropski parlament, biti „dan oslobođenja, nade i preorijentacije Evropske unije“.

Le Penova, koja je u Madridu govorila na skupu predstavnika desetak evropskih suverenističkih stranaka, posvetila je veliki deo svog govora onome što je nazvala „navalom migranata“.

„Čitave oblasti moje zemlje, Francuske, su podložne navalama migranata i danas te zone izmiču kontroli države“, rekla je Marin le Pen i dodala da osuđuje „seperatizam migranata“.

Prema njenim rečima, EU ništa ne radi na rešavanju tog pitanja, već naprotiv usvaja pakt o azilu i imigraciji.

„Sutra, kada stignemo, u Evropski parlament, nadam se u velikom broju, biće vreme da počnemo sa preorijentacijom EU“, rekla je Le Penova čija bi stranka Nacionalno okupljanje, kako navode pojedina istraživanja, mogla da osvoji relativno najviše glasova.

Kongres koji je španska stranka Voks opisala kao „konvenciju evropskih patriota“, okupio je nekoliko lidera evropske krajnje desnice, od kojih su neki govorili putem video poruka, poput italijanske premijerke Đorđe Meloni i njenog mađarskog kolege Viktora Orbana.

Post Views: 12

Originalni tekst