Sudija u postupku protiv Donalda Trampa i drugih optuženih za podrivanje izbora 2020. godine u Džordžiji odbacio je delove optužnice protiv bivšeg američkog predsednika.

Sudija u američkoj saveznoj državi Džordžiji odbacio je šest od ukupno 41 tačke optužnice protiv Trampa i ostalih optuženih lica, te dozvolio da se čitav slučaj nastavi,prenosi N1.

Sudija okruga Fulton Skot Mekafi odlučio je da navodi državnih tužilaca da su Tramp i njegovi saradnici pokušali da nateraju zvaničnike Džordžije da prekrše svoje zakletve nisu dovoljno detaljni da bi podržali tih šest tačaka, navodi se u sudskom podnesku.

Sudija se nije bavio sa ostalih 35 tačaka optužnice, uključujući deset protiv Trampa. Centralna optužba za reketiranje protiv Trampa i ostalih 14 optuženih osoba ostaje na snazi.

Tramp i njegovi saradnici izjasnili su se da nisu krivi prema optužbama da su formirali zločinačku zaveru da bi poništili Trampov poraz od Džozefa Bajdena u Džordžiji na predsedničkim izborima 2020. godine.

Mekafi je rekao da bi tužioci mogli da podnesu novu, detaljniju optužnicu u vezi sa odbačenim tačkama.

Slučaj Džordžije jedan je od četiri krivična gonjenja sa kojima se Tramp suočava.

On je suočen sa federalnim optužbama za pokušaj poništavanja svog izbornog poraza, a trebalo bi da mu se sudi u Njujorku kasnije ovog meseca prema optužbama za tajne isplate novca jednoj porno zvezdi.

Post Views: 42

Originalni tekst