Dragana je u emisiji „Estradanje“ na Informer televiziji otkrila da će joj, kada ode u penziju, najviše nedostajati njena publika.

Znam da neću još dugo pevati, kaže Dragana Mirković posle 40 godina na sceni! Gostujući kod Milija Čolića na Informer televiziji u emisiji „Estradanje“, folk zvezda je obrazložila svoj stav.

– Bavim se ovim poslom 40 godina, a to nije malo. Imamo smenu generacija. Očekivala sam još pre 10 godina da će na scenu doći nove i mlade pevačice. Kada prestanem da pevam, meni će od ovog posla nedostajati samo moja publika – kaže Dragana i dodaje da postoje koleginice kojima se iskreno klanja:

Foto: Pedja Milosavljević

 

– Lepoj Breni, mojoj velikoj plavoj drugarici, rekla sam da joj ne dozvoljavam da ide u penziju. Suzana Mančić, iako je otišla, nikada neće biti u penziji, a Lepoj Lukić se posebno divim na karijeri, trajanju i energiji.

Mirkovićeva kaže da na televiziji posebno voli da vidi mlade koleginice i navela svog favorita:

– Obožavam Sanju Vučić! Ona je najtalentovanija mlada ženska osoba na prostoru bivše Jugoslavije. Sanja može sve da peva: narodnjake, pop, romsku, izvornu, narodnu muziku… Imam osećaj da može i operu da peva. Fantastičan je autor. Volim njenu prirodnost, lepa je i slatka.

Dragana je napravila fenomenološki presek svoje karijere i objasnila kako je sebe videla na svom početku, kao i kada je prvi put pomislila da je njenom estradnom radu došao kraj.

– Snimila sam prvu ploču sa 15 godina i odmah sam dobila fanove. Zvali su me „čudo od deteta“, a ja sam prvih 10 godina imala užasnu tremu. Znala sam samo da dobro pevam. Sebe nisam doživljavala ni kao lepu ni kao zgodnu. I dan-danas sam stidljiva i povučena. Ostala sam devojčica iz Kasidola zarobljena u telu zrele žene od 55 godina. Takođe, kada je bio jubilej 20 godina moje karijere, mislila sam da je to dovoljno i da ne treba više da se bavim estradom. Tada sam zbog fanova 2004. godine snimila album – kaže folk legenda i objašnjava da je scena oslobađa svih stega:

– Jedino na sceni ne mogu da prepoznam samu sebe. Uvek sam volela da igram i zbog plesa sam na sceni bila spremna na sve!

Imam višak ljubavi

Gledajući sebe u malom zlatnom ogledalu na kraju emisije, Dragana Mirković je priznala kakvu ženu vidi u odrazu:

– U ogledalu vidim nasmejanu ženu, ponosnu majku, ćerku, suprugu i pevačicu koja mnogo toga ima iza sebe. U sebi imam višak ljubavi.


sledeća vest

Originalni tekst