SRPSKI košarkaški trener Dejan Milojević je preminuo u sredu što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitiju, a ta vest rastužila je mnoge, naročito klub u kome se najviše i proslavio, KK Partizan. Baš njegovi crno-beli – rešili su da mu na poseban način odaju počast.

НАЈПОТРЕСНИЈА СЦЕНА У АРЕНИ: На утакмици Партизан - Мега овако изгледа место за Дејана Милојевића (ФОТО)

FOTO: Tanjug

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i u trenutku smrti članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, trebalo da igraju sa Jutom. Taj i naredni meč „ratnika“  (protiv Dalasa) su odloženi jer je Dejan Milojević preminuo.

Ta smrt je potresla mnoge, a KK Partizan se nedugo zatim ovako obratio javnosti  pozivom za sve kojima su crno-beli u srcu:

„Besplatan ulaz za utakmicu 17. kola ABA lige u Štark areni protiv KK Mega! 

Miloju u čast!

Pozivamo sve navijače da dođu u crnim majicama ili duksericama“, apelovali su crno-beli pred meč regionalnog prvenstva koji se u Areni igra ovog ponedeljka, od 19 časova.

A u Areni… potresna scena.

Na jednoj od stolica, rezervisanoj za „Dekija“, ostavljen je njegov dres iz Partizana sa brojem 13 i jedna bela ruža.

Prenos utakmice Partizan – Mega možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

„I najveći borci nekada odlaze…

Nakon što je KK Partizan primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom, a kasnije tokom dana da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli – preminuo, oglasio se na ovaj način:

„Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena, 14skokova). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, Dejan je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. 

U ime KK Partizan, reči saučešća porodici Milojević je uputio predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović:

„Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća“, izjavio je Mijailović.

Vreme i mesto sahrane Dejana Milojevića, biće saopšteni naknadno“, navodi se u saopštenju crno-belih.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

KADA IGRA BRAJTON, GOLEADE SU ZAGARANTOVANE: Pogotovo kad ukršta koplja sa vukovima koji večeras gostuju na Ameksu

ZAVERA PROTIV SRBINA?! Australijan open je ovo uradio Novaku Đokoviću i njegovi navijači kipte od besa!

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst