Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

„Birajući između odluke centrale stranke i interesa građana, lokalni odbori stranke Zajedno izabrali su građane. Izrazito nam je žao što je centrala stranke, koja se temelji na decentralizaciji i autonomiji, odlučila da pogazi jednoglasno donetu odluku Pokrajinskog odbora Zajedno u Vojvodini o izlasku na predstojeće izbore“, navodi se u saopštenju.

Iz stranke Zajedno je ranije danas saopšteno da su gradski odbori u Novom Sadu i Nišu, kao i povereništvo u Pančevu, raspušteni zbog odluke da učestvuju na lokalnim izborima 2. juna, dok je stav centrale stranke bio da se na izborima ne učestvuje.

Komentari

Originalni tekst