Proljećni pazar obogatio je kulturno-umjetničku ponudu u glavnom gradu.

Podgorica je živnula nakon što je lijepa manifestacija “okupirala” Trg nezavisnosti.

Upravo će na tom mjestu ove subote (21.30) biti svi oni kojima je u srcu sevdah.

A nije teško pogoditi ko će biti zadužen za to da zapjevamo sve “šta nam srce zna”.

Organizatori Pazara za nju kažu da je diva sevdaha, muzički stručnjaci je vide kao jednu od najpoznatijih vokalnih solistkinja čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, a Crnogorci je odavno doživljavaju kao svoju.

Amira Medunjanin nije debitantkinja u Podgorici, ali joj se publika uvijek toliko iskreno obraduje kao da je riječ o vatrenom krštenju.

Sudeći po interesovanju koje vlada za novi susret, ali i po komentarima publike na zvaničnim stranicama Proljećnog pazara na društvenim mrežama, i ovog puta sve miriše na lijepu i emotivnu noć.

Upravo takvu priziva i Amira, a za CdM poručuje da uvijek rado dođe u Podgoricu.

-Bez obzira na to da li imam koncert ili ne, svake godine navratim po nekoliko puta. Odem s prijateljima na kafu, ispričamo se, malo prošetam i uživam u lijepom vremenu. Znate, nastupala sam mnogo puta u Podgorici i uvijek se trudim da dođem s obrazom, što bi se reklo. Ali, nekako s proljeća je najljepše i raduje me što ćemo opet moći nastupiti na Trgu nezavisnosti. A i pravo da budem, nismo se vidjeli odavno, i mislim da je vrijeme da se ponovo družimo – veoma je raspoložena Amira

Najljepše u vezi sa Amirinim koncertima je to što ona nikada ne ponavlja repertoar i publika uvijek može da računa na poneko iznenađenje.

Tu do izražaja dolazi, kako nam pojašnjava umjetnica, onaj motivacioni i energetski momenat.

-Inače, kao i uvijek, pripremimo program za svaki koncert. Ali, to i nije toliko važno, jer se obično desi da sve promijenimo i to najviše zavisi od ljudi koji dođu na koncert. A nama na sceni nije uopšte teško sve promijeniti i krenuti u drugom pravcu. Iskreno, bilo bi baš dosadno da sviramo nešto što ne budi damar kod ljud – smatra Amira.

(Express / CDM)

Originalni tekst