PRVU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Vest hem i Liverpul koji se sastaju na “London stadionu“ od 13:30.

ЛИВЕРПУЛ ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Неуспех на Лондон стадиону би дефинитивно значио крај шампионских снова Клопове армије

Tanjug/AP

Sredinom ove sezone delovalo je da će priča Jirgena Klopa u Liverpulu imati srećan kraj, ali zbog slabih nastupa u poslednje vreme to gotovo sigurno neće biti slučaj. Prvi veliki udarac zadala im je Atalanta koji ih je savladala u četvrtfinalu Lige Evrope, a zatim su porazima od Kristal palasa i Evertona šanse za osvajanje Premijer ligi sveli na minimum.

Nakon jučerašnjeg trijumfa Sitija nad Brajtonom, “redsi“ su pali na treće mesto i zaostaju tri boda za liderom Arsenala, odnosno dva za četom Pepa Gvardiole koja je odigrala meč manje od njih.

Razlog za slabe nastupe može biti i to što su poslednje četiri utakmice igrali u gostima, evidentno je došlo do umora u ekipi koja nema dobru rotaciju i teško da će uspeti da se vrate u borbu za titulu jer ih do kraja očekuju obračuni sa ekipama iz gornjeg dela tabele poput Totenhema i Aston vile.

Takođe, vredi istaći da je glavni igrač ekipe Mohamed Salah baš podbacio u ovom završnom delu kampanjeg, postigao je samo dva gola 

na sedam utakmica u aprilu i to je oba puta bio precizan sa bele tačke, tako da iz igre nema nijedan pogodak.

Ipak, nadu da mogu do trijumfa daje im to da se njihov današnji rival Vest hem nalazi u još većem kontraritmu i doživeo je čak tri poraza na minule četiri utakmice.

Posebno ga je zaboleo onaj prošlonedeljni od Kristal palasa u gradskom derbiju, “orlovi“ su ubedljivo slavili sa 5:2, a meč je već bio gotov posle pola sata jer je na semaforu stajalo 4:0.

Sve su glasnije priče po engleskim medijima da će menadžer Dejvid Moes napustiti klub na kraju sezone, već se piše o njegovim potencijalnim zamenama, tako da nije nemoguće da to negativno utiče na ekipu koja je upisala samo jednu pobedu na šest utakmica u aprilu mesecu.

“Čekićari“ su pali na osmo mesto i biće im teško da se dokopaju Evrope iduće sezone jer do kraja prvenstva pored današnjeg duela igraju sa ekipama kao što su Mančester siti i Čelsi.

Danas ćemo gledati treći ovosezonski duel između Vest hema i Liverpula, a na dva dosadašnja su poprilično rutinski slavili “redsi“ sa 3:1 i 5:1.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima.

Domaćini će verovatno biti bez Mavropanosa i Agera, dok će kod gosta meč propustiti Alkantara, Matip, Žota, a pod upitnikom je Kodi Gakpo.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Originalni tekst