JOŠ jedan korak deli košarkaše Partizana od finala ABA lige. Regionalni vladar, današnjim (18.00) gostovanjem Budućnosti u podgoričkoj hali „Morača“ mogao bi da stavi tačku na polufinalnu seriju i vrati se u bitku za jadranski trofej, koji je osvojio lane. Prošlog utorka, crno-beli su uz određene oscilacije uspeli da odbrane prednost domaćeg terena (78:86) i došli u poziciju da, uz pomoć brejka, precrtaju crnogorski tim.

ИЗ МОРАЧЕ У ФИНАЛЕ: Кошаркаши Партизана у прилици да реше полуфиналну серију са Будућности

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Na istom mestu krajem marta, Partizan je uspeo da obezbedi drugu poziciju na tabeli, ali nema dileme da izabranike Željka Obradovića sada čeka znatno teži posao. Puna dvorana i vatrena atmosfera biće glavni aduti Budućnosti, koja je na rubu eliminacije. U situaciji kada nema šta da izgubi, svaki rival je po pravilu najopasniji. Svestan je toga i trener Željko Obradović, koji se dotakao razmaka od pet dana između dva meča, iako je bez dileme bilo prostora da se čitava serija „spakuje“ u znatno kraći period.

– Druga polufinalna utakmica, kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu – rekao je Obradović.

Stručni štab branioca krune neće moći da računa na beka Ognjena Jaramaza i centra Balšu Koprivicu u „Morači“, dok je ostatak ekipe spreman da polufinalnu seriju završi na gostujućem terenu. Tu se, naravno, misli i na Aleksu Avramovića, koji veruje da će crno-beli uspeti u nameri da spreče potencijalnu majstoricu i svestan je šta beogradsku ekspediciju očekuje na parketu podgoričke dvorane.

– Veoma zahtevan meč će nas očekivati u Podgorici gde smo već uspeli da ostvarimo tri puta pobedu protiv Budućnosti. Očekuje nas puna hala, i samim tim možemo očekivati kompleksan meč. S obzirom na to da smo u prošlosti igrali sa njima plej-of utakmice koje su bile tesne i čvrste, možemo reći da se poznajemo odlično. Idemo tamo da pobedimo, da odigramo najbolju moguću odbranu i da igramo dobar napad. Da se vratimo kući, bože zdravlja, sa pobedom – naglasio je Avramović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst