Maja i Dragan Bjelogrlić zajedno su 27 godina i pored toga što svoj privatni život čuvaju daleko od očiju javnosti, njihova ljubav započela je pred očima miliona gledalaca širom Jugoslavije.

S Crnogorkom Majom Banićević, koja je rođena u Nikšiću, zaiskrilo je na snimanju reklame, snimljene sredinom devedesetih godina.

Naime, Maja Bjelogrlić, nekada Banićević, studirala je Filološki fakultet, engleski jezik i književnost, a u mladosti se bavila modelingom. Svog supruga, Dragana Bjelogrlića upoznala je upravo na snimanju reklame za namještaj i tada se rodila ljubav, koju su krunisali brakom na Dan zaljubljenih, 1996. godine.

Dragan Bjelogrlić, samo dvije nedjelje nakon što je dijelio kadar sa Majom, odveo ju je pred porodičnu kuću u banatskom selu Baranda.

I dok su prilikom tog susreta pred kamerama razmjenjivali poljupce i zagrljaje, u pozadini je išla čuvena španska pjesma „Un Año de Amor“. Još tada je gledaocima bilo jasno da između dvoje mladih ljudi postoji nešto više od poslovnog odnosa.

„Kad sam, nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski namještaj, za koji mi je trebala partnerka, sjetio sam se Maje. Nisam bio siguran da li je uopšte u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tada došla na jesenji ispitni rok, pa sam je angažovao da glumi u reklami“, ispričao je jednom prilikom Dragan Bjelogrlić i dodao:

„Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali.“

Dragan Bjelogrlić rijetko u intervjuima govori o privatnom životu, ali je jednom prilikom istakao da je stabilna i skladna porodica njegov najveći uspjeh.

„Svojim velikim dostignućem smatram to što sam, mislim, uspijevao da moje profesionalno napredovanje prati moje životno. Trudio sam se da budem svjestan svojih grešaka i da ih ispravljam. Kako u životu, tako i u profesiji. A moj najveći uspjeh je moja supruga, koju volim i koja mi je pomogla da imam srećnu i divnu porodicu, uprkos brojnim izazovima koje često nameće život jednog umjetnika“, rekao je ranije Dragan Bjelogrlić, prenosi „Blic“.

(Express / CDM)

Originalni tekst