ČESTO su timovi Crvene zvezde menjali lični opis od sezone do sezone, ali nikad kao ove. Klub s Malog Kalemegdana potukao je sve rekorde, Amerikanac Džavonte Smart je 14. novi igrač u odnosu na minulu takmičarsku godinu!

ЗВЕЗДА РУШИ РЕКОРДЕ: Американац Смарт чак 14. новајлија у тиму између две сезоне

Foto: Profimedija

Pre nego što se sezona dokotrljala do sredine, trojica su trajno ili privremeno napustila crveno-bele. Šabaz Nejpir se vratio starom milanskom jatu, Marko Simonović je na pozajmici u Bešiktašu, Nemanja Bjelica je otpao pre prve zvanične utakmice.

Podsetimo, letos su dovedeni i Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis i Jago dos Santos. Nakon neuspešne epizode sa Nejpirom, sa pozajmice iz Mege vraćen je talentovani Nikola Topić, koji je završio u klubu svog agenta upravo zbog toga što je Zvezda imala tri igrača na njegovoj poziciji plejmejkera. Iz Bajerna je tokom sezone doveden centar Fredi Gilespi pre odluke o slanju Simonovića na kaljenje.

Potraga za bekom počela je pre nego što se u Milanu povredio Nemanja Nedović, koji će pauzirati najmanje mesec dana. Taj maler samo je ubrzao angažman igrača na toj poziciji. Izbor je pao na 24-godišnjeg Smarta, igrača sa zavidnim brojkama u američkoj „Dži“ ligi, koji će se ove nedelje priključiti timu trenera Janisa Sferopulosa.

– Ne znamo da li će igrati sledeću utakmicu – rekao je grčki stručnjak posle pobede protiv Borca. – Zadovoljan sam brzinom reakcije kluba, dobili smo kvalitetnog igrača sa kojim ćemo dobiti dodatna rešenja i u napadu i u odbrani. Mlad je, svež, i mislim da će biti od velike pomoći.

Momku sa odličnim procentima šuta u dosadašnjem toku mlade karijere potrebno je vreme za adaptaciju na evropsku košarku, takođe i na Evroligu koja je znatno viši nivo od razvojne NBA lige.

Zvezda će ove nedelje imati priliku da se ozbiljnije posveti treninzima pred duel sa Baskonijom u 22. kolu Evrolige, u četvrtak u „Areni“ (19.00).

Miloš Teodosić je zbog umora u mišićima propustio meč sa Borcem, Džoel Bolomboj i Adam Hanga su imali doziranu minutažu, Dos Santos i Rokas Gedraitis veću nego što je poželjno nakon velikog broja mečeva od početka godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst