BEZ obzira na ime rivala, neke stvari se ipak ne menjaju. Ovo je bio slogan odmah posle još jedne utakmice i još jedne pobede fudbalera Hilala koji su u meču 28. kola prvenstva Saudijske Arabije pobedili u gostima Ahli sa 2:1. Poveo je domaćin u 30. i vodio sve do 52. mnuta kada je Aleksandar Mitrović razgrnuo odbranu rivala i u svom stilu, glavom poslao loptu iza leđa golmana Ahlija.

ЈОШ БОД И ТИТУЛА: Саудијски клуб на крилима Срба на пола корака до великог славља

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Bunili su se domaći dugo zbog navodnog prekršaja, ali španski sudija i njegovizemljaci u VAR sobi su samo konstatovali da je pogodak regularan. Brazilac Malkolm je u 89. minutu sjajnim solo prodorom doneo sva tri boda Hilalu i to je značilo samo jednu stvar: za osvajanje titule prvaka Saudijske Arabije ekipi našeg aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića nedostaje samo još jedan bod u preostala četiri prvenstvena kola, pa da uzme vredan trofej.

Hilal je do sada 18 puta bio prvak Saudijske Arabije, a u poslednjih osam godina je čak šest puta bio šampion. Prošle sezone je titula pripala Itihadu, ali ove će se vratiti u vitrine kluba koji je prošlog leta i minulog zimskog prelaznog roka kupovao skupo i – pametno. Očigledno je potez sa dovođenjem srpskog tandema u ekipu legendarnog portugalskog trenera Žorža Žezusa bio pun pogodak šeika Fahada Bin Nafela.

Osim svega, malo će nedostajato da Hilal ima i prvog strelca lige, jer Aleksandar Mitrović dugo na listi strelaca juri Kristijana Ronalda. Portugalac je u dresu Nasra postigao do sada 32 gola, dok je Mitrović 24 puta tresao mreže u domaćoj ligi, ali mnogo više od svega raduje podatak da se Mitrović više nego uspešno vratio na teren i u formu posle povrede zadnje lože koja ga je punih mesec dana udaljila sa terena.

Inače, Hilalu je do kraja prvenstva ostalo da odigra još utakmice sa Hazemom 11. maja na domačćem terenu i tada će gotovo izvesno biti overena titula prvaka države. Već u sledećem kolu 17. maja ide se u goste Nasru i Ronaldu, pa još dueli sa Taeom kod kuće i u poslednjem kolu gostovanje Vehdi. Kruna sezone biće finale Kupa kralja sa Nasrom 27. maja posle čega srpski tandem dolazi 1. juna na prozivku kod selektora stojkovića i na okupljanje „orlova“ pre start priprema za EP u Nemačkoj.

Dva dana slobodno

TRIJUMF na gostovanju protiv Ahlija doneo je standardno, delirijum u svlačionici Hilala. Po običaju, u slavlju je prednjačio Aleksandar Mitrović koji je naglas zatražio dva slobodna dana od trenera Žezusa. Na oduševljenje saigrača, portugalski šef je uslišio molbu najboljeg strelca ekipe.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst