PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra Ložionica, kod nekadašnje okretnice parne lokomotive ispod Mostarske petlje u Beogradu.

ЗАХВАЛАН САМ ШТО ЈЕ МАРИЦА ИЗАШЛА У ЈАВНОСТ: Вучић о случају мајке из Сремске Митровице - Сутра ћу са њом да разговарам

Foto: Privatna arhiva/Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik je odgovarajući na pitanja novinara komentarisao i slučaj Marice Mihajlović iz Sremske Mitrovice koja je pretrpela užasno akušersko nasilje, a koje je rezultiralo smrću njene bebe. Predsednik je istakao da ne smatra da su demonstracije adekvatan odgovor na ovakav slučaj. 

– Hoću da organizujem demonstracije zato što se neki akušer ponašao užasno, da ja ne ulazim u krivično pravne stvari, to je na nadležnim državnim organima, ali užasno svakako. Zbog toga da organizujete demonstracije? Pa to onda možete zbog svega. Pa što onda zbog požara ne organizujete demonstracije, zbog saobraćajne nesreće? Jel to vaš smisao? Nemate ništa da ponudite narodu nego mržnju i njišta više – rekao je predsednik. 

Kako kaže, srećan je što je Marica izašla u javnost sa pričom o onome što joj se dogodilo. 

– Ja sam zadovoljan zbog jedne stvari. Koliko sam nesrećan i tužan zbog činjenice da se tom detetu i toj majci to dogodilo…Ja sam srećan što je Marica Mihajlović izašla u javnost. Ja ću sutra sa njom da razgovaram i da je primim u Predsedništvu Srbije. I da joj se zahvalim na tome jer je spasila mnogo neke druge dece. Jer će sada svi drugi da budu mnogo pažljiviji, obazriviji. Iako sam siguran da 99,9 posto njih koji rade sa majkama daju sve od sebe, žive za živote i tih majki i te dece, ali uvek imate tih 0,0001 neodgovornih. Ali će sada i ti neodgovorni da shvate da će država reaguje izuzetno snažno, odgovorno, da shvate da će takve majke uvek imati našu podršku. Pa ćemo i to da smanjimo u budućnosti. Stvarno sam joj zahvalan što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnosti i da to govori – rekao je Vučić. 

Foto: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst