Betadanas 23:51

Begović u Njujorku: Veliki značaj nauke za dostizanje održive, zelene i bolje budućnosti 1Foto: Shutterstock / TierneyMJ

Ministarstarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović je u Njujorku je naglasila značaj nauke za dostizanje „održive, zelene i bolje budućnosti za sve“.

Ona, u sedištu UN, predvodi delegaciju resornog ministarstva, na partnerskom forumu o nauci, tehnologiji i inovacijama za ciljeve održivog razvoja, saopštio je njen kabinet.

To ministarstvo je u saradnji sa Uneskom, tokom foruma organizovalo i prateći događaj „Međunarodna dekada nauka za održivi razvoj: Moć tehnologije za održivi razvoj“

„Zaključili smo da je načinjen veliki korak za UN, pošto je nauka izbačena u prvi plan i pozvana da reši problem usporenog dostizanja ciljeva održivog razvoja i što su pametni ljudi, naučnici i inovatori pozvani da pomognu da se čovečanstvo dalje razvija“, rekla je Begović.

Dodala da je ovo velika šansa za Srbiju, ali i za, kako je kazala, nauku iz čitavog sveta i inovatore, piše u saopštenju.

„Velika šansa da dobre ideje pomognu da dostignemo održivu, zelenu i bolju budućnost za sve“, kazala je Begović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Originalni tekst