REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

СНЕГ И ЛЕД: Временска прогнoза за уторак, 23. јануар

Foto: Privatna arhiva

VREME U SRBIJI

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ujutro umeren i jak mraz, u većini mesta minimalna temperatura iznosiće od -12 do -8 stepeni Celzijusa, lokalno i niža, dok se u Vojvodini i zapadnoj Srbiji ujutro i pre podne uz sneg mestimično očekuje i kiša koja će se lediti na tlu.

Ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama- snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

U toku dana ovo naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina, ali i uz istovremeno razvedravanje sa severozapada Srbije. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju.

Najniža temperatura od -12 do -2, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 stepeni Celzijusa.

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu pretežno oblačno, pre podne i sredinom dana povremeno sa mešovitim padavinama- snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu.

Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -2, a najviša oko 4 stepena.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U sredu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uveče na severu, a u toku noći ka četvrtku i u četvrtak ujutru ponegde i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom.

Zatim promenljivo oblačno i vetrovito sa umerenim i jakim, na istoku i olujnim severozapadnim vetrom, a na istoku i jugoistoku ponegde sa slabom kišom.

U subotu prolazno naoblačenje i zahlađenje sa mešovitim padavinama, kišom i snegom.

Od nedelje umereno oblačno i suvo uz slabljenje vetra.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst