U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas se saslušavaju osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Pritvor osumnjičenima ističe 3. maja i oni do tada treba da budu poslati na psihijatrijsko veštačenja, čim se budu stekli uslovi za to, kako ističu u tužilaštvu.

Dvogodišnja devojčica nestala je u utorak 26. marta, u Boru. Potraga je trajala do 4. aprila, kada je slučaj dobio epilog.

Dve osobe osumnjičene su za ubistvo.

Do tog dana za Dankom se tragalo u nadi da će biti nađena živa. Od 4. aprila, traži se telo ubijene devojčice.

Potraga do 4. aprila – traganje za devojčicom  

Prvi dan: Majka prijavila nestanak i navela da je u trenutku nestanka bila sa dvoje dece u naselju odakle je njena porodica. Te noći uključen je alarm za pronalazak i otpočeta je istraga.

Drugi dan: MUP saopšava da se pretraga terena u naselju Banjsko polje i Brestovačkoj banji prekida, jer sve ukazuje da dete nije tu.

Treći dan: U Bosni uhapšene tri osobe koje su na TikToku-u tvrdile da znaju gde je Danka. Utvrđeno je da nije kod njih. Nađen snimak sa sigurnosne kamere okolne kuće, na kojme se vidi automobil kragujevačkih tablica, koji prolazi u prijavljeno vreme nestanka deteta. Ovo saznanje odužilo istragu, ali nije urodilo razrešenjem.

Četvrti dan: Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija. Otac se slikom nestale Danke oglasio na Instagramu.

Peti dan: Tužilaštvo je naložilo detaljna forenzička analiza telefona majke. Prema navodima u medijima, ona je na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka devojčice obrisala brojne poruke i pozive iz mobilnog telefona.

Šesti dan: U javnost dospeva video iz Beča, na kome se sumnja da je Danka sa dve žene. Bečka policija se priključila istrazi, Interpol objavljuje žutu poternicu.

Sedmi dan: Iz Beča rekli da je prošlo dosta vremena dok je pomenuti video došao do njih. Najpre je snimak poslat srpskoj policiji, koja je tek onda kontaktirala austrijsku, pri čemu je izgubljeno dragoceno vreme.

Osmi dan: Bečka policija nije našla nove svedoke, istraga nastavljena. U nedelju dana roditelji su saslušani više puta, radi istrage.

Deveti dan: Istraga proširena na celu teritoriju Srbije. Uključila se i bečka policija.

4. april

Bečka policija saopštava da na snimku nije Danka za kojom se traga. Kriminalistička policija iz Bora uhapsila je dva radnika Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Bor zbog sumnje da su automobilom usmrtili devojčicu, a potom njeno telo sakrili na mesto koje se koristi kao divlja deponija uz Starobanjski put kod Bora.

Dvojica osumnjičenih priznali izvršenje zločina.

Potraga nakon 4. aprila – traganje za telom devojčice

Prvi dan: Ministar Bratislav Gašić rekao je da su oni devojčicu ubili kolima, ubacili je u gepek, a da su ubrzo nakon toga naišli na Dankinog oca koji ih je upitao da li su je videli – i odgovorili mu da nisu. Jedan od osumnjičenih, prema navodima Gašića, učestvovao je i u potrazi za Dankom.

Drugi dan: Osumnjičeni saslušani u Tužilaštvu i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Na predlog tužilaštva, sudija im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. U policiji zadržani brat i otac jednog od osumnjičenih.

Treći dan: U pritvoru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo. Određen pritvor ocu osumnjičenog za ubistvo.

Četvrti dan: Direktor Vodovoda u Boru dao ostavku zbog ubistva Danke Ilić.

Peti dan: Nastavljena potraga. Gradonačelnik Bora najavio je trodnevnu žalost u tom gradu.

Šesti dan: Osumnjičeni za ubistvo ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo. Pripadnici UKP-a kod kuće osumnjičenog za ubistvo. Kuća osumnjičenog je u selu Zlot, na koje je fokusirana potraga.

Sedmi dan – deseti dan: Potraga nastavljena bez značajnih pomaka.

Jedanaesti: Jedan od osumnjičenih za ubistvo je na saslušanju priznao da je premestio telo. Nastavljena potraga.

Dvanaesti: Nastavljena potraga za Dankom Ilić, saslušana majka jednog od osumnjičenih.

Trinaesti dan (danas): Tužilaštvo u Zaječaru saslušava osumnjičene za ubistvo Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru upravo saslušani roditelji ubijene Danke.

Post Views: 109

Originalni tekst