Anil Melunović Anchy će u srijedu, 8. maja u Kino Bosni predstaviti novi singl i prateći spot “Good Dude”. “Good Dude” je nastavak njegove pjesme “Kokuz” objavljene prije devet godina, a otpjevana je na engleskom jeziku.

Autori muzike i teksta su Anil Melunović Anchy i Haris Bise. Sve je snimano u studiju Koton Koste Latinovića, a pjesmu su otpjevali Anil Melunović Anchy i Renata Kurtalić.

Glavni akter iz prve pjesme “Kokuz”, nekadašnji lažni kokuz, je dobio dva sina, a nastavak “Good Dude” govori o jednom od sinova koji je slika je i prilika svog oca. 

– Pjesma pripovijeda priču, koja je, kako govori tekst pjesme, frustrirajuća, pomalo tužna i nesretna, o frajeru koji je živio na visokoj nozi, imao je puno para, oblačio se kao James Bond, vozio poršea i mercedesa, ali nikad nije raji platio turu pića u kafani. Najviše je volio fudbalski klub za koji je navijao i trčao je za ženskim suknjama, a nikad nije imao svoju ženu. Zbog te ljubavi prema ženama je upao u nepriliku i tuču iz koje je pobjegao, a ostavio je prijatelje da se biju za njega – kaže Anil Melunović Anchy.

(Express / S. ČENGIĆ)

Originalni tekst