Rukovodstvo ukrajinske nuklearne elektrane u Zaporožju koja je pod ruskom kontrolom, saopštilo je da je Ukrajina odgovorna za napad dronom na postrojenje.

„Ukrajinski dron napao je nuklearnu elektranu Zaporožje, samo 10 minuta nakon što je danas posetili predstavnici misije Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA„, prenela je agencija RIA saopštenje ruskog rukovodstva elektrane.

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija odgovorila je na tvrdnje Moskve, da je danas pogođena zgrada za obuku u blizini elektrane, da Kijev ne preduzima nikakve vojne akcije protiv nuklearnih objekata, prenosi Gardijan.

„Pozicija Ukrajine je jasna i nedvosmislena ne vršimo nikakve vojne akcije ili provokacije na nuklearnim objektima“, rekao je portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov.

Bezbednost nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini nije bila direktno ugrožena napadom drona koji je izazvao eksploziju, ali se to postrojenje nalazi u „izuzetno ozbiljnom stanju„, saopštila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Post Views: 18

Originalni tekst