Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre sjajnim rezultatom koji je ostvarila na Svetskom kupu u Manili. Danas je dobila i rivale sa kojima će se sastati u grupnoj fazi olimpijskog turnira.

РИВАЛИ ОРЛОВА У ПАРИЗУ НИСУ НАИВНИ: Нови, велики Дрим тим, аутсајдери које памтимо по лошем и на све то - можда опет џелати Србије

FOTO: FIBA.Basketball

Još uvek se ne zna u kojem će sastavu nastupiti „orlovi“, kao ni da li će im se na olimpijskim igrama pridružiti Nikola Jokić, kao i Vasilije Micić, ali svakako je jasno da izabranike Svetislava Pešića očekuje težak posao, najpre u Lilu, a potom, nadamo se, i u Parizu.

Srbija će igrati u grupi C sa ekipama Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u San Huanu.

Nakon 2016. kada su Srbi i Amerikanci igrali dva puta, najpre u grupnoj, fazi potom i u finalu, ponovo će naši i Ameri odmeriti snage. Međutim, za razliku od Rija, ove godine je najvljeno da će selektor Stiv Ker imati na raspolaganju najjači mogući sastav. Mnoge NBA zvezde, između ostalih i Stef Kari i Lebron Džejms, su već rekle da bi volele da se nađu u „gradu svetlosti“, tako da nema sumnje da ljubitelje košarke čeka spektakl u okršaju sa „Jenkijima“.

Druga ekipa sa kojom se sastaju „orlovi“ je Južni Sudan. Debitant na Olimpijskim igrama, sa kojima su naši već imali prilike da se sastanu u Manili prošle godine. Srbija je slavila ubedljivo u ovom duelu, ali ono što se sa ovog meča pamti jeste teška povreda Boriše Simanića koji je doživeo pred sam kraj utakmice nakon duela sa Nunijem Omotom. Južni Sudan je svakako reprezentacija koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja Svetskog prvenstva pa je jasno da Srbiju svakako očekuje težak protivnik.

Treći rival će doći u grupu C doći iz portorikanskog San Huana gde će se igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Tamo će se za jednu olimpijsku vizu nadmetati domaćin Portoriko, Litvanija, Italija, Bahrein, Meksiko i Obala Slonovače. Među favoritima su svakako Litvanija i Italija, pa je očekivano da se upravo jedna od ove dve selekcije nađe u Lilu. Litvanci su Srbiju na bolan način pobedili na Mundobasketu u Turskoj, a Italijani su na poslednjih nekoliko velikih takmičanja bili „dželati“ naših „orlova“, za šta se pre svih pobrinuo njihov selektor Đanmarko Poceko, pa ako „azuri“ osvoje turnir u Portoriku, nema sumnje da sledi spektakl s njima i što se tiče srpske selekcije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst