KAKO mnoge bake kažu, mekan kao duša, kuglof od čokolade ili čokoladni kuglof! Tokom novogodišnjih praznika se tradicionalno jedu orašasti plodovi, a ako ih dodate sastojcima za kuglof, dobićete hrskavi fini biskvit, idealnu poslasticu uz šolju toplog čaja i kafe, čašu mleka ili kremaste tople čokolade.

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН ПРАЗНИЧНИ КОЛАЧ! Куглоф од чоколаде

Foto Shutterstock

Kako napraviti najbolji praznični kuglof? Ne morate biti vešti u kuhinji kako biste napravili ovaj ukusan kolač za koji se uvek traži parče više. Potrebno je samo da zavirite u kuhinju i prepustite se prazničnom duhu.

Potrebno:

jaja, 5

šećer, 250 gr

margarin, 200 gr

kora limuna, 1kom

prašak za pecivo,1 kesica

kakao prah, 2 kašike

čokolada za kuvanje, 50 gr

mleko,100 ml

brašno, 600 gr

šećer u prahu, po ukusu


Priprema:

– Najpre umitite belanca u čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi umutite žumanca, šećer, margarin, dodajte mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Na kraju smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima postepeno dodajte i umućeni sneg od belanaca. Kalup za kuglof premazati margarinom, a kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

Obradujte vama najbliže osobe ukusnim dezertom, koji će vas osvojiti već prvim zalogajem – sočan kuglof sa suvim voćem ili čokoladom dobiće simpatije vaših ukućana.

– Ovaj kolač je poznat po tome što evocira najlepše uspomene, vraća nas u detinjstvo i dobro poznati miris bakine kuhinje. To je kolač u čijem ukusu uživaju sve generacije i koji osvaja vaše srce!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst